- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
La un concurs pe teme culinare organizat de Bucatarescu.ro, cu ani în urmă, am primit și această rețetă – absolut fabuloasă! – de tort. Cine reușește să o ducă la capăt se poate numi cu adevărat un mare artizan al cofetăriei!
- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
Stând de vorbă cu Kera Calița de la Jariștea și cotrobăind prin biblioteca sa gastronomică, aflăm că, după ce, în Franța secolului al XVIII-lea, Parmentier a militat neobosit pentru introducerea cartofilor din Lumea Nouă în meniul cotidian al poporului, începând cu secolul al XIX-lea gustoșii pommes de terre au devenit nu doar un ingredient foarte răspândit ci și o sursă de inspirație pentru marii bucătari francezi. De aceea, nu întâmplător, sintagma „cartofi franțuzești” s-a răspândit cu rapiditate în lumea largă.
- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
O mică brioche în formă de scoică Saint Jacques, așa cum se făcea cândva în Commercy și Liverdun, din regiunea Lorraine, a schimbat pe veci literatura, dovedind că sensibilitatea este aceeași în arta cuvintelor și în arta culinară.
Kera Calița ot Jariștea Locantă mi-a spus cândva o cuceritoare poveste despre varianta românească a faimoasei ganache franțuzești:
- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
Populara savarină este doar unul dintre preparatele denumite în cinstea unuia dintre cei mai mari gastronomi ai Franței (…există chiar și o brânză care îi poartă numele!).