Procesarea laptelui pare să fie o îndeletnicire destul de veche a românilor. Medicul Ion Claudian afirma în lucrarea sa Alimentaţia poporului român, apărută în 1939, că românii au fost dintotdeauna un „popor mâncător de lapte”, acest lucru fiind demonstrat şi de ocupaţia de bază: creşterea animalelor, alături de agricultură.

Vedeta din filme ca „The Age of Innocence", „Vrăjitoarele din Eastwick" sau „Scarface" își refuză statutul de bunicuță, deși a trecut de 60 de ani (este născută în 1958). La asta contribuie și regimul ei e viață, unul echilibrat, fără extreme (...chiar dacă, în tinerețe, a fost membră a unui cult metafizic vegetarian!).

Acest aliment de bază al românilor – pâinea, capătă o cu totul şi cu totul altă valoare pentru cei care s-au dedicat Divinităţii. Procesul de fabricaţie însă este unul foarte diferit de cel din marile fabrici de panificaţie. Mai exact, pâinea se face din făină integrală amestecată cu puţină apă, până când se formează o cocă tare.