- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
Procesarea laptelui pare să fie o îndeletnicire destul de veche a românilor. Medicul Ion Claudian afirma în lucrarea sa Alimentaţia poporului român, apărută în 1939, că românii au fost dintotdeauna un „popor mâncător de lapte”, acest lucru fiind demonstrat şi de ocupaţia de bază: creşterea animalelor, alături de agricultură.
- Detalii
- Silviu Leahu
- Fusion
Vedeta din filme ca „The Age of Innocence", „Vrăjitoarele din Eastwick" sau „Scarface" își refuză statutul de bunicuță, deși a trecut de 60 de ani (este născută în 1958). La asta contribuie și regimul ei e viață, unul echilibrat, fără extreme (...chiar dacă, în tinerețe, a fost membră a unui cult metafizic vegetarian!).
Însă comentariile fanilor nu au fost chiar favorabile. Ori au râs, ori s-au revoltat. Redăm câteva dintre comentariile primite:
Prezentatoarea TV Geanina Ilieș a postat o poză pe Facebook, de la sală, în care își etalează ceea ce americanii numesc ,,camel toe", probabil în scopul obținerii unui impact cât mai mare.
Însă comentariile fanilor nu au fost chiar favorabile. Ori au râs, ori s-au revoltat. Redăm câteva dintre comentariile primite:
- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
Borșul este o zeamă acră preparată din tărâțe (coaja boabelor de grâu, de secară etc.) fermentate în apă. Borşul tradițional (zeama acră) se prepară din tărâţe, mălai, pâine neagră, apă şi, opțional, pentru grăbirea fermentației, drojdie de bere.
- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
Acest aliment de bază al românilor – pâinea, capătă o cu totul şi cu totul altă valoare pentru cei care s-au dedicat Divinităţii. Procesul de fabricaţie însă este unul foarte diferit de cel din marile fabrici de panificaţie. Mai exact, pâinea se face din făină integrală amestecată cu puţină apă, până când se formează o cocă tare.