Purcelușul de lapte este o delicatesă în sine dar felul în care știu să-l prepare unii români îl face și mai apetisant!

Ingrediente:

un purcel de lapte de 4-5 kilograme
200 grame carne de vită
200 grame ciuperci
200 grame unt de vacă
20 grame piper negru măcinat
30 grame cimbru
20 grame sare

Mod de preparare:

Purcelul se pârlește la flacără iute, se eviscerează, se spala bine pe dinafară și pe dinăuntru. Se scot oasele, interiorul se presară bine cu sare, cimbru și piper. Se umple burta porcușorului cu umplutură, dinainte pregătită, din carne tocată de vițel, cu ciuperci amestecată. Se coase tăietura, se leagă totul cu sfoară dându-i-se forma animalieră, pe cât posibil cea inițială și se unge cu unt pe întreaga suprafață.

Se așază în tava încăpătoare, unsă temeinic cu unt, se toarnă deasupra unt topit și se introduce în cuptorul incins. Se întoarce până ce se rumenește uniform, apoi se face focul mic și se lasă să se pătrundă carnea. Din când în când se unge cu sosul din tavă și se mai presară cu piper, cimbru și sare; dacă s-a împuținat lichidul, se adaugă zeama de carne.

La final, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează sforile și se ornează tipsia de adus la masă. Se mai adaugă diverse leguminoase fierte: gulii, morcovi, fasole verde, mazăre, varză de Bruxelles și conopidă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro