...Ultima oară, am văzut-o pe Draga Olteanu Matei cu ani buni în urmă, prin 2008 cred, la lansarea uneia dintre cărțile ei de bucate. Se strânsese multă lume bună, mai ales actori, în grădina unui restaurant din centrul Bucureștilor. Făcusem cu câteva luni înainte un interviu cu Gheorghe Dinică, la el acasă, iar soția lui „Nea Gigi”, doamna Gabriela, m-a recunoscut și m-a poftit la masa pe care o împărțeau cu familia Marin Moraru. Astfel că, în acea zi, am avut șansa să sporovăiesc în voie cu cei doi mari actori și cu doamnele lor, iar la un moment dat ni s-a alăturat și Draga Olteanu, care, ca o amfitrioană primitoare, făcea turul meselor cu invitați.

Evident, nu am vorbit despre nimic altceva decât despre mâncare. Imaginea din oglindă a Coanei Chirița era o mare gurmandă și o mare devoratoare a anecdotelor gastronomice. La un moment dat, m-a întrebat din senin:

„-Tinere, ai mâncat vreodată brânză... cu purici?”.

M-a lăsat cu gura căscată, habar nu aveam ce e aceea. În fapt, m-a lămurit marea actriță și bucătăreasă, era „brânză, de Brăila, presărată cu... cernușcă”. Văzând că sunt tot mai confuz, a început să-mi explice ce sunt acele semincioare negre și, într-un final, m-am lămurit că era vorba de negrilică. După ce am lămurit termenii condimentari, am vorbit preț de vreun sfert de ceas numai despre plăcinta cu brânză și tainele preparării ei...

Drum lin spre îngeri, Doamnă Draga Olteanu, și să aveți parte în Raiul Bucătăriei Eterne de cea mai bună brânză cu „purici” / cernușcă / negrilică și de cele mai bune și aromitoare plăcinte!

Dan-Silviu Boerescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro