Cum se făceau pârjoalele bucovinene acum 150 de ani aflăm de la KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Astăzi, cu pioasă amintire se aduce în faţa domniilor voastre numele lui Cilibi Moise, ce îşi avea taraba pe Podul Calicilor, lângă Tribunalul cel Mare, în faţa bisericii Domniței Bălaşa.
N-am avut plete pentru că sunt creț și poate după terminarea liceului am apucat să-mi las părul să crească, până să mă trimită la tuns nu partidul ci mama. Care (minune mare) nu a fost membră de partid deși era șefă. Și care (încă și astăzi mai) crede că nu ești destul de gentleman netuns.
După câțiva ani de declin in popularitate, spectacolul decernării premiilor Oscar (în direct pe canalul ABC pe 12 Martie) speră să revină în atenția și adulația publicului telespectator. Și să atenueze oarecum senzația că, sub presiunea mișcării Hollywood Too White, Academy of Motion Pictures Arts and Sciences a devenit o instituție activistă, parte integrantă a propagandei.
Ajunsă la Bucuresci, Principesa, apoi Regina Maria, era nostalgică nu doar după atmosfera tihnită de la conacul din Kent al familiei sale cosmopolite ci și după bunătățurile rafinate pregătite de marele Auguste Escoffier la restaurantul Hotelului Savoy din Londra, unde o ducea adesea, la o tratație, vărul ei, Prințul de Wales, cel atât de înamorat de ea. Așa că, plecată în Balkanii cei încă dedați la ciorbe, ostropeluri, musacale, ghiveciuri și pilafuri, ea l-a angajat bucătar al Casei Regale pe unul dintre străluciții ucenici ai marelui chef...