Pentrut un cofetar sau patiser priceput, acest desert poate nu prezinta cine stie ce interes, un fruct banal imbracat in coca si tavalit prin pesmet, insa pentru mine este veriga ce ma leaga de anii copilariei, este primul lucru care imi vine in minte...
Conacul și grădinile familiei boierilor Dudescu se întindeau în București de la Sfinții Apostoli și țineau întinsoare până la Podul Caliței, la Mânăstirea Antimului. Se știe de ultimul cu nume Dudescu, de vornicul Nicolae, cu știință de carte și îndemânare lumească, și de misiunea sa la Paris, la Napoleon Bonaparte.
Ai nevoie de:
3 oua coaja de portocala si lamaie
1 portocala
1 lingura de faina de porumb
2- 3 linguri de sirop de agave
extract de vanilie naturală sau pastaie de vanilie
4 linguri de mascarpone unt
Ce trebuie sa faci: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu mixerul. Se adauga jumatate din cantitatea de indulcitor, coaja de portocala si lamaie, extract de vanilie natural si se bate din nou amestecul. Se adauga faina de porumb si se bate din nou. Ungeti o tava rotunda cu unt si turnati compozitia. Coaceti la 120 C pana trece testul scobitorii. Separat puneti cele 3 galbenusuri, mascarpone, jumatate din cantitatea de indulcitor, coaja de portocala si lamaie, extract de vanilie natural intr-un castron de portelan si amestecati-le bine. Asezati castronul intr-un vas cu apa care fierbe si frecati aproximativ 10 – 15 minute. Lasati crema la racit. Taiati felii de portocala si indepartati coaja. Fierbeti apa si inmuiati 1-2 minute feliile de portocala. Peste blat intindeti crema si deasupra asezati feliile de portocale. Adaugati crema si dati prajitura la rece.
Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu
3 oua coaja de portocala si lamaie
1 portocala
1 lingura de faina de porumb
2- 3 linguri de sirop de agave
extract de vanilie naturală sau pastaie de vanilie
4 linguri de mascarpone unt
Ce trebuie sa faci: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu mixerul. Se adauga jumatate din cantitatea de indulcitor, coaja de portocala si lamaie, extract de vanilie natural si se bate din nou amestecul. Se adauga faina de porumb si se bate din nou. Ungeti o tava rotunda cu unt si turnati compozitia. Coaceti la 120 C pana trece testul scobitorii. Separat puneti cele 3 galbenusuri, mascarpone, jumatate din cantitatea de indulcitor, coaja de portocala si lamaie, extract de vanilie natural intr-un castron de portelan si amestecati-le bine. Asezati castronul intr-un vas cu apa care fierbe si frecati aproximativ 10 – 15 minute. Lasati crema la racit. Taiati felii de portocala si indepartati coaja. Fierbeti apa si inmuiati 1-2 minute feliile de portocala. Peste blat intindeti crema si deasupra asezati feliile de portocale. Adaugati crema si dati prajitura la rece.
Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu
Împăratul Rudolf se visa alchimist, însă Domnița Florica, fiica lui Mihai-Voievod Viteazul, l-a cucerit cu tainica alchimie din bucătărie. Iată rețeta magică, repovestită de KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea:
- Detalii
- Dan-Silviu Boerescu
- Fusion
- 1012
Populara savarină aceasta este doar unul dintre preparatele denumite în cinstea unuia dintre cei mai mari gastronomi ai Franței.