Ai nevoie de:

3 oua coaja de portocala si lamaie
1 portocala
1 lingura de faina de porumb
2- 3 linguri de sirop de agave
extract de vanilie naturală sau pastaie de vanilie
4 linguri de mascarpone unt

Ce trebuie sa faci: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu mixerul. Se adauga jumatate din cantitatea de indulcitor, coaja de portocala si lamaie, extract de vanilie natural si se bate din nou amestecul. Se adauga faina de porumb si se bate din nou. Ungeti o tava rotunda cu unt si turnati compozitia. Coaceti la 120 C pana trece testul scobitorii. Separat puneti cele 3 galbenusuri, mascarpone, jumatate din cantitatea de indulcitor, coaja de portocala si lamaie, extract de vanilie natural intr-un castron de portelan si amestecati-le bine. Asezati castronul intr-un vas cu apa care fierbe si frecati aproximativ 10 – 15 minute. Lasati crema la racit. Taiati felii de portocala si indepartati coaja. Fierbeti apa si inmuiati 1-2 minute feliile de portocala. Peste blat intindeti crema si deasupra asezati feliile de portocale. Adaugati crema si dati prajitura la rece.

Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu