Bucătărescu a avut, în câteva rânduri, ocazia să fiu MC-ul show-ului live pe care campionii mondiali de barbecue „Don Camillo” Tomanek și „Don Caruso” Marcus Greulich îl susțineau în fiecare an la București împreună cu Big Green Egg. Rețeta aceasta a învățat-o de la ei și marele secret stă în câteva picături de Jack Daniel*s. Ce se întâmplă, oare, dacă punem și un pahar bun de bere neagră?

Dacă vă era poftă de un borș de pește ca acum două secole și ceva, iată cu ce ne îmbie jupâneasa Kera Calița de la Jariștea Locantă: „În 1796, curtea domnitorului Alexandru Moruzi s-a retras la fereală în pădure, la Mânăstirea Cotroceni. Într-una din zile, beizadelele Dimitrios, Nikolaki și Gheorghios, la preumblarea prin pădurea mânăstirii, luminați de Panaghia, au găsit un izvor cu apă limpede și curată ca apele Trapezuntului.
La așa descoperire, călugării Mânăstirii Cotroceni au pus la foc în cuhnia zidită de cărămidă peste cărămidă, cu...

O veche rețetă de tort, de acum aproape două veacuri, repovestită de Kera Calița de la Locanta Jariștea: „La ridicarea în scaunul domniei, Bibescu Vodă a recomandat Obșteștei Adunări ca poporul român, recunoscător, să-și arate admirația pentru generalul conte Pavel Kiseleff, ce cu pricepere și înțelepciune a condus Principatele în timpul ocupației muscălești. Iar Obșteasca Adunare a votat atunci cu entuziasm fondul de 15,000 de galbeni pentru ridicarea statuii contelui guvernator.