Leila Sandra M. este o tânără autoare originară din Reșița, aceasta a locuit o perioadă atât în Timișoara cât și la Roma. Prima sa publicație a fost „I.R.En.”, un roman SF care a atras multe priviri și curioși. Urmată apoi de cartea „Origami”, un cumul de patru poveşti pline de suspans și delirium, de curând aceasta s-a publicat la Editura Velvet Story cu un prim volum al seriei Dennis Kayderman – Cazul “Vulpea”, o carte plină de suspans, acțiune și dispariții misterioase duse la limita nebuniei.

L’amour et la vérité doivent triompher de la haine et du mensonge » (Vàclav Havel)

Monica Lovinescu l-a urmat la Biblioteca din Cer pe Virgil Ierunca şi multă lume a înţeles, după această tragedie, că un mare capitol din istoria literaturii române s-a închis definitiv. Nu e vorba numai de dispariţia unui simplu cuplu de scriitori şi critici literari, cât mai ales de stingerea epocii când acest cuplu de analişti şi diagnosticieni străluceau în a defini şi sluji o atitudine  consecventă de respingere a  totalitarismului instalat de Moscova în România şi în celelalte ţări est-europne, dar şi o atitudine de  suport, cu mijloacele scrisului şi ale microfonului, la menţinerea speranţei românilor. „Cum am putea subestima contribuţia Monicăi Lovinescu la identitatea noastră? Monica Lovinescu a fost învinuită de o severitate excesivă, inchizitorială. Dar nu glasul Marii Doamne a lăudat cu generozitate, a contribuit la renumele unor autori ce n-au întârziat a o dezamăgi prin oportunismul lor, mai discret iniţial dar apoi dat în vileag fără reţinere?” afirmă Gheorghe Grigurcu (în articolul « Un fond sacrificial » publicat de România Literară, nr. 16/ 25 aprilie 2008).

            Era noapte. M-ai luat de mână şi am fugit. Câţiva metri, nu mai mult, cât să ne accelereze puţin circulaţia sângelui prin vene. Hoinăream pe străzi, printre luminile felinarelor, încotro nu ştiu, dar nici nu voiam. Îmi plăcea să mă plimb cu tine, mă simţeam în siguranţă, aşa că nu conta câtuşi de puţin dacă aveam sau nu o destinaţie. Simplul fapt că eram lângă tine, că respiram acelaşi aer şi că vedeam aceleaşi lucruri, îmi făcea inima să crească de bucurie. Mă simţeam împlinită.

Festivalul Naţional de Teatru, ediția 30, se va desfăşura online, în perioada 22-29 noiembrie și este construită pe intenția de a pune în dialog trecutul cu prezentul teatral, esteticile creatorilor de ieri cu formele noi ale unui azi ce încă își caută identitatea. FNT 30 / FNT ALTFEL oferă premise pentru o meditație profundă asupra viitorului. 

Autoarea Simona Tănăsescu, născută în data de 12 august 1978 la București, a urmat studii la Jurnalism și la Dimitrie Cantemir- Management Turistic și Comercial. La moment este editor la Editura Velvet Story cât și o autoare care are în palmares un buchet de scrieri literare, una dintre acestea fiind „Karma-i o zdreanță„.

Din nota autoarei: „Cartea Karma-i o zdreanță! pentru mine a fost o provocare, deoarece am avut careva rețineri de prejudecățile românești cu privire la erotică, însă m-am ambiționat și am scris, chiar dacă primele 86 pagini word, într-o bună zi le-am șters, nu-mi ieșea sentimentul, era o alăturare de cuvinte deoarece am vrut să scriu erotic ce să strârnească senzație, nu pornografic, mai presus de tot am vrut poveste. Susțin că m-am documentat foarte mult despre India, nu am intrat în multe amănunte, cultura indiană este foarte colorată, dacă nu ești stăpân pe ea faci greșeli, am selectat cele necesare și am început să lucrez la partea cu tradiția și tot ce o definește.