Adela Mărculescu este o cunoscută actriță a scenei bucureștene, pe care mulți și-o amintesc și din filme ca „Declaraţie de dragoste” sau „Alo, aterizează străbunica”. Actrița s-a născut pe 21 decembrie 1938 la Aiud și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București în 1959, clasa profesorului Alexandru Finți. Zaharia Stancu, director al TNB la acea vreme, a angajat-o în 1964 la Teatrul Național din București.

Vladimir Găitan (2 februarie 1947, Suceava – 10 noiembrie 2020, București) A fost absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (promoția 1970). În timpul studenției, este ales de Lucian Pintilie pentru rolul din Reconstituirea, în care a jucat împreună cu George Mihăiță. A fost director al Teatrului Nottara și al Teatrului de Comedie. În facultate, mentorii săi au fost profesorii George Carabin și Elena Negreanu.

Editura INTEGRAL a lansat ediția hardcover  revăzută și adăugită a cărții „Phoenix. Har/Jar”, simultan cu premiera filmului documentar cu același nume pe marile ecrane, care a avut loc pe 20 ianuarie.

Ediția hardcover este disponibilă acum pentru comenzi online pe site-ul editurii www.eIntegral.ro și în curând va putea fi achiziționată din majoritatea librăriilor online și offline din țară.

Marele actor Emanoil Petruț (8 februarie 1932, Mărășești – 8 august 1983, București), interpretul lui Tudor Vladimirescu și al altor personaje memorabile, a copilărit și a urmat studiile generale în orașul natal, Mărășești, iar studii liceale la Focșani, unde interpretează „roluri de compoziție” pe scena teatrului „Pastia”. După un asemenea spectacol, susținut la matineu, George Vraca l-a sfătuit să se facă actor. La 12 ani, în timp ce era elev, a intrat într-o trupă de amatori coordonată de un judecător local, iar în 1948, când avea numai 16...

„Parfumul florilor de crin/ Și-albastru cerul e senin/ Cu vraja lor mă-nvăluiesc/ De câte ori te întâlnesc”: Gigi Marga (22 aprilie 1929, București – 9 iunie 2020, New York) a fost o mare cântăreață de muzică ușoară, cunoscută pentru melodii ca „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu știu ce să cred” etc., concerte în restaurantele din București și din New York, dar și pentru aparițiile televizate de Revelion de dinainte de 1986, an în care s-a stabilit definitiv în Statele Unite.