Învățătorul Vasile Brașovanu, care este și absolvent al programului Teach for Romania, a făcut dezvăluiri dure pentru Edupedu.ro, unde este și autor făcând parte așadar din redacția site-ului, ,,din interiorul" sistemului de învățământ și atrage public atenția cu privire la profesori și la ce se întâmplă, în opinia sa, în școli.

Iată câteva dintre declarațiile învățătorului, preluate de mass-media:

* ,,Cadrele didactice cu vechime și care și-au construit pe drept cuvânt un statut de profesionist în școală îi lasă pe colegii și colegele mai noi ori fără prea multă competență pedagogică să lucreze cu acei copii care de fapt ar avea nevoie de un cadru didactic cât mai competent. În primii 2 ani apar deja falii prăpăstioase între clase”

Introducerea Educației care ar putea preveni sarcinile nedorite și transmiterea bolilor (BTS) în școli ca materie obligatorie sub denumirea de este susținută de ministrul Educației.

Susținerea a fost anunțată chiar de Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care a declarat la B1TV că problema generată de legea educaţiei sanitare poate fi tranşată „cu înţelepciune şi cunoscând realităţile”.

Unul dintre exemplele date de Ministrul Educației este cel al familiilor în care părinţii şi copiii ajung să locuiască într-o singură cameră şi unde lacunele privind educaţia despre viață apar atât la minori, cât şi la adulţi, scrie Agerpres.