Contractul pentru un proiect feroviar de 573 milioane EUR (fără TVA) în România a fost semnat de AKTOR, în calitate de lider (60%) al unui consorțiu cu ALSTOM (20%) și ARCADA (20%).

Compania de construcții Aktor este una dintre cele mai mari din Grecia, membră a Grupului Ellaktor. Semnarea contractului a avut loc Marți, 22 septembrie, la București, între directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate din România (CFR) dl. Ioan Pintea și directorul general al AKTOR dl Alexandros Exarchou, într-o ceremonie la care a participat Prim- Ministrul României, domnul Ludovic Orban, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode, directorul regional AKTOR, domnul Paris Kallitsantsis și reprezentanți ai consorțiului.

De Joi, 24 septembrie 2020, plățile pentru permisele de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online la Ghișeul.ro. Plățile pentru autorizațiile de circulație provizorie și pentru certificatul de înmatriculare, realizate atât de persoanele fizice cât și de persoanele juridice, pot fi achitate prin Ghișeul.ro în mod rapid, sigur, fără cozi sau comisioane.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Adăugarea noilor servicii reprezintă rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

9.000 de români au posibilitatea de a beneficia de câte 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuințelor. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, lansează astăzi Programul de finanțare Casa Eficientă Energetic. Aplicația online pentru înscriere va fi disponibilă pe site-ul www.afm.ro 

Prin Programul Casa Eficientă Energetic, care dispune de un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case din România vor putea aplica pentru a își eficientiza energetic locuințele.