Sorin Câmpeanu a anunțat în această seară, în direct la emisiunea Mariei Coman de la Antena 3, câteva reguli noi.

Despre meditații:

*"Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun. Meditaţiile sunt în orice stat al lumii, nu pot fi împiedicate. Toţi cei 3 milioane de elevi, dacă ar fi o astfel de măsură, vor spune că au nevoie şi vor lua aceste vouchere. (...)" Ministrul Educației a menționat și problema că sistemul nostru de meditații nu este fiscalizat.

Premierul Florin Cîțu a făcut un anunț în contextul situației critice legate de inundații. Mai multe familii au fost grav afectate, ajungând până la pierderea gospodăriei. Cîțu a treansmis că fiecare familie afectată va primi o sumă de bani cuprinsă între 1500 lei și 5000 lei.

Șeful Guvernului a anunțat și că se va ocupa să avem o hotărâre de guvern ce va simplifica acordarea banilor, iar el va merge pe teren pentru a se asigura că ajutoarele ajung la cei care au nevoie de ele.

Profesorul de la un Liceu din Hunedoara preda o lecție anti-violență, în cadrul unei acțiuni împotriva bullying-ului la școală când un elev de 16 ani i-a deranjat constant ora.

Profesorul și-a pierdut controlul făcând o criză de nervi și l-a agresat pe elev, strângându-l de gât. Incidentul a avut loc la Liceul "Matei Corvin" din Hunedoara, Miercuri, pe 16 iunie.

Sorin Câmpeanu a surprins școlile și cadrele didactice când a mutat rapid Concursul de Directori de școală care trebuia să aibă loc în luna iulie, tocmai în toamnă. Din această cauza, școlile vor începe noul an școlar cu vechii Directori.

Raed Arafat a făcut o declarație publică intrând practic în polemică: ”Trebuie să lăsăm sfaturile divelor. Când apare una ca doamna Budeanu, comentând vaccinarea, devine o problemă”.

Raed Arafat a fost în toată perioada pandemiei și încă este Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Arafat consideră că dorința oamenilor de a se vaccina a scăzut și din cauza ”unor dive” după cum declară, care răspândesc opinii false la televizor.