...Nu doar o voce specială și o ținută de scenă absolut remarcabilă! Pedant, elegant, carismatic, cu alură sportivă, pe care și-a păstrat-o toată viața (era absolvent de IEFS și a jucat fotbal, în Divizia B, la Sportul Studențesc), nu-i deloc de mirare că Dan Spătaru era nu numai un mare artist, ci și un bărbat seducător, după care oftau femeile de acum o jumătate de secol din România și nu numai! Povestea lui cu o frumoasă rusoaică brunetă cu ochi albaștri a făcut valuri (la propriu și la figurat)!
...Dacă „Buză de Iepure”, fiul unei campioane de tenis, nu i-ar fi pus o rachetă în mână, oare ce s-ar fi întâmplat cu Ion Țiriac, care avea o cu totul altă pasiune sportivă, el jucând hochei pe gheață în echipa națională a României? Unul dintre acele clipe magice în care inspirația de moment a lui Szobi Cseh a schimbat fantastic destinul unui om.
Cea de-a 37-a ediție a grandiosului eveniment FIL Guadalajara se desfășoară anul acesta între 25 noiembrie – 3 decembrie, în Mexic. România este reprezentată de Editura Integral, singura editură din țara noastră prezentă vreodată la Ferio Internacional del Libro Guadalajara.
Marele actor de comedie Jean Constantin a rămas în memoria cinefililor cu roluri antologice precum Patraulea din seria „Brigada Diverse”, Limbă din filmele lui Sergiu Nicolaescu sau Ismail, bucătarul hâtru din „Toate pânzele sus!”. Lumea îl considera pe popularul actor ca pe un prieten apropiat dar puțini cunoșteau adevărul despre el, despre originea lui sau, chiar, despre numele lui real. A vorbit foarte rar despre viața sa personală. Totuși, marele actor are un istoric tumultos, cu trei căsnicii la activ, dintre care ultima cu cea care...
Ş-acel rege-al poeziei, vecinic tânăr şi ferice, Ce din frunze îţi doineşte, ce cu fluierul îţi zice, Ce cu basmul povesteşte - veselul Alecsandri, Ce-nşirând mărgăritare pe a stelei blondă rază, Acum secolii străbate, o minune luminoasă, Acum râde printre lacrimi când o cântă pe Dridri... Portretul făcut de Mihai Eminescu lui Vasile Alecsandri într-o strofă din Epigonii arată că memoria colectivă reținuse aventura sentimentală a „bardului de la Mircești” cu franțuzoaica Dridri ca pe o poveste exponențială a epocii. Nu a fost, însă, singura astfel...