Material realizat de publicația Observatorul din Toronto - partener Comentator.ro

,,Vine o vreme, când trebuie tragem sub noi o linie neagră și facem socoteală …"
( Contabilitate – Marin Sorescu )

În octombrie începeam lucrul la Imprimeria Oltenia din Craiova.
În octombrie începeam lucrăm în printing în Toronto.
În octombrie au început șezătorile culturale în tipografia unde se tipărea Observatorul.

Klaus și Carmen Iohannis au vizitat piramidele din Egipt. Cei doi se află acolo uu ocazia unei invitații oficiale. Pozele surprinse la fața locului arată că familia prezidențială s-a simțit foarte bine și a adoptat o ținută relaxată, purtând costume albe.

”Erau foarte relaxați. Se vedea că îi doare la… bască”, a comentat turistul român care a furnizat aceste imagini, potrivit România TV.

Ministrul Educației se joacă alba-neagra cu soarta elevilor, relateaza România TV, potrivit căreia, surse din minister anunță că elevii ar putea trece de la 8 noiembrie, data anunțată de ministru pentru reînceperea școlii, în format online.

Trecerea în online ar urma să aibă loc din cauza situației epidemiologice din România.

”Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public.

Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a fost în această seară invitat la Digi 24, unde a discutat despre ,,discriminarea" în raport cu școlile private explicând ce s-a întâmplat de fapt. Dar și despre momentul în care elevii vor reveni fizic la școală.

Sorin Cîmpeanu susține în continuare revenirea la școala cu prezență fizică, menționând că evaluările online ,,nu sunt relevante" ci sunt false și îi scoate e toți elevii eminenți.