Când mama lui Dolly Parton a adus-o pe lume, în ianuarie 1946, într-un sătuc sărac din Tennessee, pe viitoarea stea a muzicii country, fericitul tată, complet lipsit de cash la momentul respectiv, l-a răsplătit pe medic cu... un sac de fulgi de ovăz. Dolly era al patrulea din cei 12 copii ai familiei de fermieri.

În 2020, Dolly Parton este o femeie bogată. A compus peste 3.000 de cântece și este în Hall of Fame. În plus, face parte din grupul restrâns al vedetelor care au fost nominalizate cel puțin o dată la Premiile Oscar, Grammy, Tony și Emmy, pe unele și câștigându-le.

În 1978, după mai multe încercări nereușite, Playboy a reușit în sfârșit să o convingă să apară pe coperta revistei. America a fost fascinată de sânii ei, așa că, peste ani, când prima oaie a fost clonată dintr-o celulă extrasă dintr-o glandă mamară, animalul rezultat în urma experimentului genetic a fost numit... Dolly.

Recent, s-a aflat că Dolly Parton a donat un milion de dolari pentru cercetările legate de descoperirea unui vaccin anti-Covid. Comunitatea științifică a omagiat-o într-un mod cu totul special. Ryan Cordell, profesor la Northeastern University, și lingvistul Gretchen McCulloch au creat o nouă versiune a hit-ului „Jolene”, cea mai cunoscută melodie lansată, în 1974, de Dolly Parton. Evident, acum, în loc de „Jolene, Jolene, Jolene, Jolene,/ I'm begging of you please don't take my man./ Jolene, Jolene, Jolene, Jolene,/ Please don't take him just because you can”, pe internet face senzație „Vaccine, Vaccine, Vaccine, Vaccine,/ I’m begging of you, people, take a stand./ Vaccine, Vaccine, Vaccine, Vaccine,/ Please don’t charge me just because you can”.

...Dolly Parton - nu doar un bust impresionant, ci și un suflet mare!Dan-Silviu Boerescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro