Cursurile ASEBUSS se vor organiza ȋn format mixt iar accentul se va pune pa partea practică. Pe lângă noile materii, toți participanții vor putea să aibă acces alternativ atât ȋn sala de curs, cât și pe platforma digitală, dar vor predomina ȋntâlnirile față ȋn față.

Sesiunile de studiu vor fi reorganizate prin compactarea cursurilor.Anual, ȋntre 220 și 240 de români finalizează un Executive MBA și 300-400 un MBA (Master of Business Administration).

Ȋn România, avem peste 6.600 absolvenți care au urmat astfel de programe. Criza sanitară și economică de anul acesta a luat prin surprindere mediul de business, managerii și antreprenorii fiind puși ȋn fața unor situații pe care nu le-au mai ȋntâlnit de-a lungul carierei. Pentru a răspunde noilor nevoi din piață, școala de afaceri ASEBUSS vine cu o programă actualizată pentru anul 2020-2021, dar și cu un format mixt, online-offline, al cursurilor.

Zitec, liderul consacrat pe piața de IT & digital marketing din țata noastră, anunță dezvoltarea unui modul destinat platformei de e-commerce Magento 2 pentru Innoship, soluție de tip SaaS (Software as a Service).

Acest modul permite business-urilor din retail și e-commerce să administreze eficient contractele de curierat și să beneficieze de multiple opțiuni de livrare.

Modulul proaspăt lansat va permite magazinelor online care utilizează Magento 2 o integrare facilă cu platforma Innoship și o adopție rapidă a serviciilor companiei. Platforma Innoship este un agregator de opțiuni multiple de livrare rapidă destinat companiilor de retail și e-commerce, care facilitează accesul comercianților de toate dimensiunile la o soluție de gestiune optimă a livrărilor ce era disponibilă până acum doar pentru marile platforme de comerț electronic. 

În prima jumătate a anului 2020 au fost încheiate tranzacții pentru 58.637 metri pătrați de spații logistice și birouri, anunță P3 Logistic Parks (“P3”).

Tranzacțiile au fost încheiate cu clienți precum Gebrüder Weiss România, Interbrands Marketing & Distribution, Logwin sau Just Master Activities. 52% din suprafață (30.466 m 2 ) din totalul tranzacțiilor reprezintă contracte noi pe termen lung, 38% sunt prelungiri ale contractelor deja existente (22.420 m 2 ), iar restul de 10% (peste 5.700 m 2 ) sunt contracte pe termen scurt.

Gebrüder Weiss România a prelungit, la începutul acestui an, contractul de închiriere pentru cei 22.420 de metri pătrați de spații logistice și de birouri cu doi dintre clienții mai vechi, consolidând astfel parteneriatele cu aceștia.

Schneider Electric România a realizat în întregime sistemul digital de gestionare a energiei electrice al celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei. Este vorba despre depozitul Emag, cu o suprafață de 126.000 mp, situat la km. 19 al autostrăzii A1.

Suprafața imensă a acestui depozit măsoară cât 20 de stadioane de fotbal. Datorită suprafeței impresionante, lucrarea a avut cerințe specifice iar soluțiile propuse de Schneider Electric au răspuns unui set pretențios de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maximă a energiei electrice și reducerea timpilor de întrerupere, până la monitorizarea consumurilor în vederea reducerii eventualelor pierderi.

Articol de Inge Abdulcair, Director, PwC România

Atragerea investitorilor, mai ales când vine vorba de statele care au nevoie acută de capitalul străin pentru dezvoltare, așa cum este și țara noastră, ar trebui să fie un obiectiv constant al politicilor publice. Traversăm o perioadă de relansare economică. Spre deosebire de criza din anul 2008, actuala criză economică este generată de situația pandemiei, astfel încât nu ne putem raporta la pachetele de măsuri abordate la acel moment sau la aceeași perioadă de recuperare a jucătorilor din piață.

Banca Mondială previzionează că economia globală va înregistra o scădere cu 5,2% în 2020. Se pare că va fi cea mai profundă recesiune de la cel de-al Doilea Război Mondial.