Ai nevoie de:

3 oua coaja de portocala si lamaie
1 portocala
1 lingura de faina de porumb
2- 3 linguri de sirop de agave
extract de vanilie naturală sau pastaie de vanilie
4 linguri de mascarpone unt

Ce trebuie sa faci: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu mixerul. Se adauga jumatate din cantitatea de indulcitor, coaja de portocala si lamaie, extract de vanilie natural si se bate din nou amestecul. Se adauga faina de porumb si se bate din nou. Ungeti o tava rotunda cu unt si turnati compozitia. Coaceti la 120 C pana trece...

Plăcinta cu smântână ca în vechime Împăratul Rudolf se visa alchimist, însă Domnița Florica, fiica lui Mihai-Voievod Viteazul, l-a cucerit cu tainica alchimie din bucătărie. Iată rețeta magică, repovestită de KERA CALIȚA de la Locanta Jariștea: „Să poți visa a face aur, aur bun din cel roșu, a fost intotdeauna o prerogativă imperială, dar mai cu osebire dedat fermecătoarei năluciri s-a aflat Rudolf al II-lea de Habsburg, împărat al Sfântului Imperiu și companion al Maestrului Sublimus.