Din 1973, niciun campion de înot nu a mai reușit să câștige titlurile mondiale la 100 și 200 metri liber. A făcut-o acum, la Budapesta, un puști român, de 17 ani, David Popovici. Ne mândrim cu el și probabil va fi aglomerație de politicieni care să încerce să se înfrupte din triumful lui...
Flooooooriiiiiin Călinescu a fost cea mai importantă figură a televiziunii contemporane. Cu un stil unic, împestrițat cu poante caustice duse aduse dincolo de limite, realizatorul și prezentatorul show-ului Chestiunea Zilei a scris istorie. Acum, însă, a anunțat că renunță la tv și se mută exclusiv pe internet: „Televiziunea a murit. Trăiască internetul! Mi-a trebuit un răgaz să înțeleg ce înseamnă treaba asta. În câteva zile vin cu adrese de iutub, insta și tictoc. Și p-ormă, cu conținut”, a fost mesajul scurt transmis de Florin Călinescu.
„Mărioară di la Gorj/ Ia la neica vreo doi zloți/ Și nu te iubi cu toți”: acestor versuri dintr-o melodie emblematică a Mariei Tănase li se pot atribui și anumite conotații autobiografice, povestea cele mai importante voci din istoria cântecului românesc (nu doar popular) rezervându-ne încă destule surprize.
Huruitul camioanelor constrînge ferestrele să vibreze la unison; Bahluiul pute infernal; aerul este ofilit de-o pîclă înecăcioasă; mă frec de trecători ca-n fundul Iadului, printre scrîșnete de dinți și-njurături grăbite, căci nimeni n-are timp să dezvolte, dar trebuie să ajung la cimitir și nu găsesc nici un taxi. Epuizat, murdar, nervos pînă la limita colapsului, stări care-mi asigură rămînerea în viață, spre mormîntul lui Mițu. Nu-mi pot oprima ideea că s-a dus și ultimul martor al acelor nenorociri. Jalnic este totul, uitate vremurile de mizerie, înlocuite cu noi straturi de aluviuni, aduse de fluviile mocirloase ale omului neobosit și fără liniște. Încotro s-o iau? Aș fi în stare să instaurez un premiu pentru cel sau cea care-mi va da cel mai bun sfat practic.