Publicitate
Contact
Cum devii comentator
Despre comentator.ro
Nr. 37, septembrie, anul 2024
Home
Editorial
Infodemia
Politichia
BizShow
Planeta
Arte
Avatar
Fusion
Autori
Booktique
Căutare ...
Acasă
Dan Silviu Boerescu
Contact
Link-uri
Articole
Piper-Heidsieck, spumantul preferat al lui Marilyn Monroe
Champagne Bollinger, o istorie dusă la apogeu cu „blanc de noirs”
Champagne Taittinger, pe urmele Fratelui benedictin Jean Oudart
Șampanie de lux și anemonele japoneze ale lui Gallé
Muga, în Rioja Alta, la Haro, în miticul Barrio de la Estación...
Gheorghiu-Dej și pasiunea lui pentru actrițe celebre și frumoase, între mit și realitate
Savuroasa gramatică a vinului din Bordeaux
Le Pressoir d’Argent – Gătitul cu vin într-un restaurant al lui Gordon Ramsay
„Terroir” sau de ce nu se face de două ori același vin...
Demonii de la mijlocul vieții - Cazul Silviu Dragomir
A fost odată CLUB A
Aromatul Armagnac... nu e durul Cognac!
Cognac - „partea îngerilor” și partea oamenilor
ALCOFORADO: rolul pisicilor în literatură și trista poveste, pe ritm de fado, a unei călugărițe portugheze
Vinurile rafinate din Saint-Julien
Riga Onni și vrânceanca Mimișor (...feat Gelu de la CFR și criticul narcisist)
Château Haut-Brion, vinul favorit al filosofilor
Cum a „reînviat” un anume Merlot din Saint-Émilion
Rusalka sau despre cum o „femeie din adâncuri” poate să-ți tulbure existența
Château Latour, vinul fabulos din Pauillac
Pairing Bordeaux sau paharul lângă farfurie
Château Le Pin, o poveste cu „post-gust” din Bordeaux
Pessac-Léognan, Sauternes, Barsac, Haut-Brion, Yquem și alte minuni din Graves
Lia Mora, Mora Lia, ah, (Minima) Moralia!
Crianza, vinul de Rioja perfect cu un platou de tapas
Bătălia vinului de la Rioja
Benone Sinulescu - povestea lui „Nea Beni” din Siriu, voce de aur și grădinar bio. Ce relație a avut cu Irina Loghin
Pelerinaj licoros inedit: Sfântul Iacob - PR manager pentru vinurile de Rioja
Petre Magdin și „Întâlnirea de la miezul nopții”
Rioja, paradisul vinurilor spaniole
Sticle de vin vechi și rare - mai pot fi degustate licorile?
Cătălina Buzoianu, triumful și zborul frânt al Maestrului în căutarea Margaretei
Vasile Șeicaru, cântărețul care și-a schimbat soarta peste noapte, renunțând la meseria lui
Vinul ca definiție a prieteniei: Festivalul Cavaleresc al Vinului Românesc
Frumoasa actriță Adina Cristescu, o Zână a Poveștilor și destinul ei trist
INEDIT: Crucea de jurământ a celor mult prea îndrăgostiți de licorile bahice
„Wiener Schnitzel”, „Cotoletta alla Milanese”, „Escalope” – povestea unei felii subțiri de carne fragedă și a feluritelor sale înfățișări
Vin Santo, licoarea toscană ideală pentru dulciurile din Siena
Dom Pierre Pérignon, călugărul care a revoluționat șampania și povestea vinului spumant desăvârșit
Veuve Clicquot, cea mai celebră văduvă din istoria vinului spumant…
Vinurile bune la mesele de altădată ale Familiei Regale
121 de soiuri vechi românești de viță-de-vie
Rafinament de altădată (1912) la Casa Capșa - meniu de gală și vinuri rare
Pétrus, acel Merlot desăvârșit din Pomerol, servit la nunta Prințesei Elisabeta, viitoarea regină
Vino Nobile di Montepulciano, cântat de poeți - savurat de gurmanzi
Morellino di Scansano, „vinul care face sângele bun”
Vernaccia di San Gimignano și lăcomia Papei Martin
Povestea vinului rubiniu din Piemont al frumoasei Giulietta di Barolo
Tenuta Il Palagio - vinurile lui Sting din Toscana
Cava sau de ce spumantul de calitate nu înseamnă doar Champagne
Brunello di Montalcino - o poveste cu Sangiovese
Château Cheval Blanc - investiția fabuloasă și criticul de vin mușcat de câinele managerului
Masseto, unicul Merlot din Toscana
Minunata Lume Nouă... a vinurilor vechi
Magnum, Jeroboam, Salmanazar, Maximus sau epopeea sticlelor de vin, de la 100 ml la 290,25 litri
Gustul Toscanei: Ornellaia, o poveste în nuanțe roșu-rubinii
Sassicaia - povestea primei supertoscane
Licitația-record la care s-au vândut cele mai scumpe sticle de vin din istorie
Château Margaux, cea mai scumpă sticlă de vin spartă vreodată
Vinul rosé al lui Brad Pitt de la Château Miraval
Le Coin Perdu sau farmecul discret al „vinurilor de garaj”
Antinori, Tignanello și Soarele de pe eticheta unui vin faimos
Opus One, vinul de poveste al lui Robert Mondavi din Napa Valley
EXCLUSIV: Sergiu Cioiu - interviu de gală cu artistul comparat cu Yves Montand de Le Figaro
Cele mai frumoase flori perene pentru grădinile de vis
Ecaterina Oproiu, doamna de la Cinema și tainele ei
Cavalerii Vinului din România au participat la ceremonia schimbării Gărzii Pontificale de la Vatican!
Miel umplut și alte rețete de Paște din Maramureș
TOP 10 - Cei mai frumoși trandafiri franțuzești
Oscar 2023, o nedumerire
Simpaticul Jorj Voicu, un actor pe nedrept uitat, artist pe scenă și în lumea gastronomiei
Iubirile lui Lev Tolstoi la București și Focșani
Iubirile lui JFK, dincolo de Marilyn Monroe
Aventura gustului asiatic continuă: NOODLZ
Adio, Gina Lollobrigida! Ultima stagiune a divei cinematografului italian
8 lucruri fascinante pe care nu le știați despre trandafiri
Mihai Șora la 106 ani și poveștile lui unice de iubire
Bucuria Postului la Jariștea
Vițel burghez cu mâncare de prune uscate
Tehnica spălării vaselor nu e atât de simplă pe cât pare!
Concertul „Crăciun Vienez” – un regal muzical în ajun de Sărbători!
O viață pentru o idee: ascensiunea târzielnică pe tron a unui om (bolnav?), cel mai vârstnic Prinț de Wales din istorie, și imposibila abdicare în favoarea fiului său, Willliam
Trandafiri din mere la cuptor - deliciul din copilărie
Expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată de National Geographic la ParkLake
De la Elisabeta I la Elisabeta a II-a – patru secole dar, totuși, o cale nu atât de lungă: paralele intersectate
PLEȘCAVIȚA, acel burger savuros din Banat
Cea mai bună rețetă de budincă de cartofi cu brânză
Rețete savuroase pregătite cu vodka de Sara La Fountain
Julieta Szonyi, frumoasa Adnana din „Toate pânzele sus”
Mâncare de fasole... cu piersici și bere neagră!
Borș de pește mânăstiresc - mai gustos de atâta nu se poate!
Adevărații cârnați măcelărești, o culme a savorii! Rețeta tradițională
Ciorba ardelenească din coaste de porc te încălzește într-o zi răcoroasă!
Magie dulce - tortul de bezea Kiseleff
Elisabeta a II-a, copilăria unei regine alintate Lilibet. Povești emoționante și GALERIE FOTO
Tortul Napoleon, o poveste dulce despre amara înfrângere a Împăratului francez de către Kutuzov
„Filet mignon” și alte desăvârșite înfățișări culinare ale cărnii de vițel
Alla Baianova - ciudata poveste a reginei romanțelor
Simona Halep, o fată ghinionistă
Cele două Elisabete
Incredibila zacuscă de fructe, atât de gustoasă!
Zacuscă bulgărească sau zacuscă sârbească? Două rețete dintre care e greu de ales!
Zacusca - o poveste frumoasă de toamnă
Sebastian Papaiani: „Nea Bică” și Păcală, povești memorabile și drame neștiute
Plăcinta dobrogeană, deliciul lui Nastratin Hogea
Poftele de altădată: ce înseamnă „mizilicuri”
Mușchiuleț de porc învelit în costiță afumată copt în frunze de lăptuci cu caise la cuptor
23 August – adevărata istorie: sinucidere națională sau ultima șansă de salvare?
Pui „Sultănica” - rețeta veche și nemaipomenit de gustoasă
Pepene umplut servit cu felii de pandișpan
Plăcinta cu mere - rețeta tradițională a bunicului și replica modernă
Plăcinta cu carne făcută într-o bucătărie de poveste
A reînceput zaiafetul la Locanta Jariștea!
„Minciunele” - dulcele ușor de făcut
Ciorba de potroace - cum o făceau bătrânii
Porumbei gătiți călugărește, ca pe vremea lui Bacalbașa
Musaca de vinete desăvârșită
Pârjoala negustorului - o friptură dichisită de altădată
Cum marinăm carnea de porc înainte de a o pune pe grătar
Porc în miez de pâine - rețetă savuroasă veche
Clătitele - temă cu variațiuni
Șnițel zis - nu se știe de ce! - „parizian”
Secretele salatei de sfeclă roșie
Ochiuri românești - rețeta veche
Ciorba de perișoare - rețeta din vremurile bune
Budinca de migdale de altădată
Boboc de gâscă cu castraveți murați de vară
Rață friptă ca pe vremea bunicilor / Variante de rețete
Pană de somn cu sarmuzac ca în Delta Dunării
Plachie de pește ca în vechime
Simona Racoviță - o „victimă” a Sandei Marin. Bonus: 4 rețete din 1934
Chec cu cinci feluri de fructe
Pricomigdale - rețeta veche ușor de făcut
Ciorbă românească tradițională - rețeta simplă
Ciorbă de melci cu aromă de trufe
Gogoși cu jumări - numai pentru cunoscători
Cornulețe cu rahat turcesc - rețeta de altădată
Varză fără carne cu sos alb - rețetă pentru o zi de post
Zacuscă de somn, veche rețetă lipovenească
Salată de vinete prăjite, cu iaurt și nuci
Festinurile de altădată ale familiei Bălăceanu-Stolnici
Cea mai bună rețetă cu cartofi testată în Elveția
Supă de cartofi ca la Mânăstirea Prislop - cu pâine prăjită, rosmarin și usturoi
Napoleon de vinete - rețeta istorică
Sangria, rețeta spaniolă potrivită la vreme de vară
Salata de vinete, ca la mama ei!
Piureu de vinete cu brânză - rețetă tradițională turcească
Fasole albă călită în stil Simona Racoviță
Ciulama de ciuperci - versiunea Bacalbașa
Cartofi crocanți cu mălai
Sos picant (varianta la sosul „agică” al doamnei Romanciuc)
...Un fel de pilaf cu legume
Sandviș cu frigărui de legume stropite cu miere
Cartofi la grătar cu sos de roșii și usturoi
Călătorii culinare: Ananas la grătar cu cremă de mascarpone
Dovlecei la grătar cu sos alb și usturoi
Chiftele grecești de vinete
Prăjitura de... fasole, cu rom și ciocolată rasă, o rețetă inedită
„Zămuca de porodici” (pătlăgele roșii) ca în Maramureș
Cea mai bună rețetă de orez cu ciuperci
Ciorbă de burtă... pentru vegetarienii pofticioși! Cu ciuperci pleurotus!
Bouillabaise - cea mai bună supă de pește și fructe de mare din lume
Burgeri cu bere ca la mama lor!
Scăricica marinată, o poveste savuroasă
Secretele cârnaților pentru bere
Cotlete de vițel cu ardei copți
Cârnați condimentați cu sos de roșii
Vițel la grătar cu piureu de nectarine
Balmoș, horincă și pancove - povești de iubire din ținutul românilor neîmblânziți
Carne la grătar în stil coreean
Salată de ardei copți cu roșii și usturoi
Incredibilă ruladă „Voineasa”
Cartofi la grătar cu roșii și usturoi
Frigărui de creveți cu fructe
Ceafă „brună” la grătar - marinată cu vin roșu și bere neagră
O poveste șocantă - și, totuși, haioasă! - cu doi mari scriitori români
Berbecuț cu bulz bine rumenit și ciuperci la jar - ca la stână
Cotlete la grătar în „manta” condimentată
Pulpă de porc gătită cu mirodenii
Ciuperci de pădure gătite ca la stână
Costițe de porc la grătar
Frigărui nebune!
Cea mai savuroasă rețetă de ceafă de porc la grătar
Vinete și dovlecei/zucchini la grătar
Porc „în șuvițe” cu salată de varză
Mușchi de vită la grătar cu creveți
Porumb la grătar în stil mexican, cu bere
Carne cu legume la jar - o călătorie culinară
File de struț cu înghețată de șofran
Plătică la grătar, rețeta lui Odobescu
Patricienii de la „Leul și Cârnatul” - rețeta cârciumioarelor de altădată
Gustul memorabil al carasului marinat din Deltă
Un mod inedit de a savura șunca!
De la Hanul Golescu la Hanul Bossel – istorii cu parfum de epocă, în care apare și... Coana Chirița!
„Bomboane” de usturoi cu ciocolată!
Hanul lui Mânjoală și un eșec sentimental al lui Caragiale
Liviu Ciulley tatăl și Liviu Ciulei fiul - două personaje celebre din aceeași familie
Mușchiuleț de porc împănat cu fructe
Vită Wellington cu legume și steluțe din piureu la grătar
Friptură de vită cu „ochi” savuros de grăsime
© 2021
comentator.ro
.|
Termeni și Conditii
Conținut protejat de drepturi de autor! Copierea fără acordul scris al proprietarului este STRICT INTERZISĂ!