Joi, 25 aprilie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților București va avea loc vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului „Apuseni, țara de piatră” din cadrul proiectului Romania Student Tour. „Apuseni, țara de piatră” introduce privitorul într-o lume fascinantă, care înmănunchează fotografii cu chipuri mai vechi și mai noi din Munții Apuseni, realizate de artiști fotografi sub umbrela concursului „Fotogeografica” al Casei de Cultură Studenților București.

În deschiderea catalogului poate fi citit mesajul doamnei Natalia-Elena Intotero, Ministru Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, precum și cel al cunoscutului speolog Cristian Lascu. În palmaresul programului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural - sunt consemnate alte 15 albume de succes: Comorile Olteniei de sub munte; Maramureș, moștenirea unui neam; Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei Străbune; Civilzația Mărginimii; Transilvania, inima României; Dobrogea la răscrucea timpurilor; Descoperirea naturii în Gorjul montan; Ținutul Vulcanilor, izvor de civițizație; Pădurea Craiului, Țara dintre Crișuri; Din lumea Banatului; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, leagăn de legendă, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

La vernisajul expoziției, participanții vor putea urmări transpunerea video după albumul „Apuseni, țara de piatră”, în prezentarea speologului Cristian Lascu, precum și un film realizat de „doctorul munților”, Christian Ciubotărăscu, speolog AS Sfinx. Se vor asculta cântece de munte interpretate de membrii grupului Solaris, precum și muzică tradițională veche repusă în scenă de Grupul Truverii.

Catalogul a fost realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Parteneri onorifici: RePatriot, UNESCO ProNatura, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact/Universitatea București, Asociația Speologică Sfinx, Universitatea Politehnica din București, Zitec, Fundația Națională ”Niște Țărani”, Contrast, Fan Courier, Radio București FM, Asociația pentru Educație și Sănătate Atena, Cercetașii României – ”Centrul Local Sf. Nicolae”.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro