Cadrele didactice și cadrele medicale urmează să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o Ordonanță de Urgență, potrivit declarațiilor premierului Florin Cîțu, făcute la briefingul de după ședința de Guvern de Miercuri.

Declarația premierului vine după o serie de declarații făcute pe această temă de Nelu Tătaru și Raed Arafat.

Astăzi, în prima zi de școală, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a transmis un mesaj profesorilor, învățătorilor, elevilor și părinților. Cîmpeanu spune într-o postare pe Facebook:

,,Dragi elevi, învățători, profesori, părinți și bunici,
Am traversat împreună un an școlar dificil și suntem la începutul unui nou an ce poate fi la fel de complicat.
Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate, știindu-se deja că sunt promotorul fără rezerve al învățământului cu prezență fizică.

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații legate de prima zi a noului an școlar, la videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică. Iată declarațiile prim-ministrului, potrivit România TV:

Începem noul an cu prezență fizică și e foarte important ca siguranța copiilor să fie pe primul plan. Avem câteva excepții pentru prezența fizică. 11 localități. Avem 5 localități în Satu Mare, 2 în Arad, una în Sălaj, una în Dolj și una în Teleorman, din acea informație pe care o am. Sunt 2.400 de elevi care vor fi nevoiți să înceapă școlile în sistem online. Restul ne vedem mâine în curtea școlii.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul unei emisiuni la Kanald că școlile sunt mai pregătite decât anul trecut pentru începerea anului școlar, însă admite că nu sunt pregătite pentru predarea online. Din acest motiv, spune Cîmpeanu, a insistat ca școala să înceapă fizic și să rămână toate școlile deschise până la incidența de 6 la mie.

UPDATE2: Deși moțiunea de cenzură va fi citită astăzi, s-a votat amânarea votului pentru moțiune pentru după data de 1 octombrie! PNL, PSD și UDMR au fost în consens în privința acestui aspect.

UPDATE: Surse din conducerea PSD spun că Partidul Social Democrat va aștepta decizia Curții Constituționale cu privire la sesizarea formulată de premierul Florin Cîțu privind un posibil conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern, potrivit Antena 3.Moțiunea de cenzură va fi citită astăzi la ora 16.00!