Fostul presedinte Donald Trump si partidul republican american au acuzat mai multe state ca au tolerat regulamente anti-constitutionale, nereguli si ilegalitati si chiar frauda electorala in alegerile castigate de catre candidatul democrat Joe Biden. Desi au produs documentatie, declaratii sub juramant si chiar dovezi video, republicanii nu au reusit sa treaca de intransigenta aparatului judiciar care a refuzat sa se implice, pana la curtea suprema.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a făcut o gafă majoră. Ministrul a postat din greșeală pe Facebook telefoane şi parole de acces importante și confidențiale din sediul MApN! În fotografia publicată de Ministrul Apărării apar mai multe numere de telefon, parole de acces şi user name-uri pentru accesarea unui cont de pe platforma de vaccinare, dar şi altele pentru computere portabile.

Nici o informație confidențială nu era blurată. Uleriori, Ministrul a șters imaginea. Ministerul a dat un comunicat legat de acest incident:

Domnul Donald Trump a avut succes electoral în 2016 şi pentru că a promis că va lua măsuri drastice în privinţa imigraţiei ilegale, în primul rând prin a bloca poroasa graniţa de sud a Statelor Unite cu Mexic. Fosta administraţie a transferat fonduri pentru a finanţa construcţia unui zid pe graniţa şi a insistat ca instituţiile acreditate să respecte legile în vigoare. De ce a trebuit insistat pentru a respecta legea e o întrebare validă şi necesită probabil un volum întreg ca să se înţeleagă cum, de ce şi cine a interpretat dispoziţiile legale. Cu plecăciune domnilor George W. Bush şi Barack Obama…

Stenogramă spectaculoasă publicată în motivarea judecătorilor, în cazul condamnărilor Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu. Fragmentul este dintr-o discuție între Ioana Băsescu și fostul său iubit, pe tema unor sume de bani primite fără justificare. O parte din bani au fost folosiți pentru o vacanță în Cuba.

În vremurile acelea de panică în care tovarăşul Covid al XIX-lea se insinua în societatea americană în toate aspectele ei, la început de pandemie mondială în care nu ştiam prea multe despre virus şi despre viitor, preşedintele american al momentului, Donald Trump a preferat să aibă o atitudine „văzând şi făcând”, cu o redusă intruziune admninistrativ birocratică în viaţa fiecăruia. Politica internă criticată aspru de către opozitia democrată, mai ales prin intermediul mass-media, în majoritate duşmani declaraţi ai locatarului de la Casa Alba.