DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț

N-am mai auzit atâta despre România în mass media americane probabil de la “revoluția în direct” de acum treizeci de ani. Criza ucraineană ne-a adus din nou în prim plan, de această dată solid ancorați în NATO și într-un durabil parteneriat cu Statele Unite. Din păcate, așa cum am învățat din istoria seculară, țara noastră, indiferent cum balanteaza politica externă, ajunge mai devreme sau mai tărziu într-o menghină cu frații ortodoxi ruși de la răsărit într-o parte și cu frații catolici/reformați vestici în partea opusă.

DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț

Stimați tovarăși și prieteni permiteți-mi să vă prezint viitorul candidat la presidenție din partea partidului democrat american: minunata doamnă a politicii mondiale Hillary Clinton! Nu ar trebui să vă mire foarte tare pentru că, din orice unghi am analiza, calculul politic este de fapt extrem de simplu. În urma sondajelor de opinie și din păcate a realităților diurne, președintele Joe Biden este în cădere liberă și pierde până și suportul democrat. Mai ales al socialiștilor din partid care îl acuză că nu a impus agenda lor politică.

DACA POLITICHIE NU E, NIMIC NU E!, cu Tudor Petruț

Deși
Donald Trump nu mai este președinte al Statelor Unite, adversarii săi din partidul democrat aflat la putere în Washington și aliații lor din birocrație și mass media continuă -l hărțuiască politic și în câteva instanțe în tribunal. La capătul liniei, în viziunea ideologilor de partid, este apară ceva, cât de mic, care -l compromită.

-l forțeze iasă din viață politică. discrediteze masa de votanți trumpisti, în majoritate republicani. Înlăturând influentaeminență cenușie” a partidului republican, democrațiiși mai ales aripa socialistă din partid - speră poată influența viața politică americană în perpetuitate. Acesta este calcului politic al comisiei speciale a camerei reprezentanților care investighează evenimentele protestatare din 6 Ianuarie a anului trecut. Trebuie menționat de la început aceasta comisie este ilegitimă.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a răspuns ferm celor care au solicitat renunțarea la susținerea tezelor, pentru elevi.

Cîmpeanu a spus: „Rămâne singurul bastion în calea irelevanței notelor”. Astfel, Ministrul Educației anunță că nu se renunță la tezele semestriale, cu toate că unii elevi solicită acest lucru.


Ministrul Educației a mai explicat că elevii cu ”vulnerabilităţi certificate medical” sau care au cerinţe educaţionale speciale care sunt şcolarizaţi la domiciliu vor putea susţine tezele online, iar cei care au recomandarea de a nu intra în colectivitate le pot da până la finalul celui de-al doilea semestru al anului şcolar. Dar tezele vor fi susținute.

DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț

Stimata doamnă Kamala Haris, vice-președinte al Statelor Unite ale Americii a fost un politician controversat încă de la începuturile carierei. Pentru că a intrat în arena politică în urma unei idile cu năbădăi. Propulsată în elita politică californiană și devenită procuror general al statului, puternică Kamala și-a demostrat “imparțialitatea” în toate direcțiile, stârnind nedumeriri. Și fară să militeze cu voce tare pentru dreptate socială sau judiciară, așa cum avea să facă mai tărziu, după ce și-a descoperit “minoritatea”.