Aminteam recent cum, încă neinițiat în cultura vinului toscan, Sting a făcut o mare investiție imobiliară… confundând soiurile Sangiovese cu Nebbiolo. Până la urmă, mergând pe mâna unor oenologi adevărați, povestea cântărețului care se dorea și viticultor a avut un final fericit, ea continuând și azi la parametri optimi, muzica sferelor armonizându-se cu cea a baricurilor.
Concerte în săli impresionante, experienţe şi întâlniri de top – cam aşa ar putea fi rezumată călătoria de până acum a tenorului Ștefan von Korch pe tărâm asiatic: prezent în China ca unic solist român în turneul Orchestrei spaniole Reino de Aragón, tenorul Ştefan von Korch are parte de momente de care îşi va aminti multă vreme de acum înainte: întâlnirea cu managerul legendarului Jackie Chan este unul dintre elementele ce dau culoare parcursului.
Brunello di Montalcino este un vin roșu italian produs în podgoriile din jurul orașului Montalcino, în provincia Siena, situat la aproximativ 80 km sud de Florența. Brunello, un diminutiv al lui bruno („negru”), este numele care a fost dat local la ceea ce se credea a fi un soi de struguri aparte cultivat în Montalcino.
Vinurile reprezintă întotdeauna un excelent instrument de investiție. Evident, trebuie să dispui de condițiile ideale de a le păstra și lăsa la înnobilat prin învechire. Marii colecționari cumpără, de obicei, două cutii de astfel de vinuri. Una este pentru consumul propriu, cealaltă pentru este destinată tezaurizării. Alții fac din asta o afacere profitabilă. Cumpără o cutie acum și o vând peste cinci, șase sau zece ani, iar profitul poate depăși orice imaginație, fiind mult peste cel din imobiliare de lux, acțiuni sau metale prețioase.
După 1900, o primă antologie culinară aparține Mariei General Dobrescu, autoare a două volume intitulate Bucătăria modernă: I: Aperitive (hors dʹoeuvres), supe, creme, borșuri, sosuri, preparate din ouă, preparate din pește, moluști, crustacee, preparate din legume, carne și vânaturi. Conservarea zarzavaturilor și prepararea conservelor de legume etc. (București, 1923, ediții succesive ulterioare).