Carnea de porc deşi gustoasă se poate să fie considerată cam greoaie pentru o cină târzie. Pe de altă parte carnea de vită necesită un timp mai mare de preparare şi o atenţie mai mare. Nu dai niciodată greş cu puiul! Iar dacă te-ai săturat de copănele şi pieptul uneori cam prea sec, aripioarele pecetluiesc orice ocazie – fiind uşor de preparat, rapid şi nu în ultimul rând delicioase. Însă, aripioarele făcute acasă, care au un concurent serios în cele de la fast-food - să nu ne ferim de adevăr! - au nevoie să fie un pic impulsionate. Eu am descoperit condimentul lichid picant pentru marinare de la Vegeta Grill pentru marinare şi funcționează: seara devine o ofrandă adusă aripioarelor picante de pretutindeni.
Este recomandat să alegi aripioarele superioare; arată că nişte minicopănele(!) şi sunt extrem de uşor de manevrat. Un plic din acest condiment lichid picant pentru marinare este suficient pentru aproximativ un kilogram de aripioare. Carnea marinată nu se mai usucă atât de mult, îşi pierde mai puţin din sucurile proprii şi devine mai uşor digerabilă. Timpul de preparare este micşorat într-o oarecare măsură. În plus, marinadele au rolul de a conserva carnea pentru timp scurt. Dacă nu ai avut timp să găteşti carnea lăsată la marinat pentru câteva ore nu este nicio problema chiar dacă o laşi şi peste noapte.