Vinurile reprezintă întotdeauna un excelent instrument de investiție. Evident, trebuie să dispui de condițiile ideale de a le păstra și lăsa la înnobilat prin învechire. Marii colecționari cumpără, de obicei, două cutii de astfel de vinuri. Una este pentru consumul propriu, cealaltă pentru este destinată tezaurizării. Alții fac din asta o afacere profitabilă. Cumpără o cutie acum și o vând peste cinci, șase sau zece ani, iar profitul poate depăși orice imaginație, fiind mult peste cel din imobiliare de lux, acțiuni sau metale prețioase.

După 1900, o primă antologie culinară aparține Mariei General Dobrescu, autoare a două volume intitulate Bucătăria modernă: I: Aperitive (hors dʹoeuvres), supe, creme, borșuri, sosuri, preparate din ouă, preparate din pește, moluști, crustacee, preparate din legume, carne și vânaturi. Conservarea zarzavaturilor și prepararea conservelor de legume etc. (București, 1923, ediții succesive ulterioare).

Ornellaia este un vin cu DOC Bolgheri din Toscana, considerat unul dintre cele mai importante vinuri roșii italiene în stil Bordeaux. De asemenea, proprietatea produce un al doilea vin, Le Serre Nuove, amestecul Le Volte, vinul varietal Merlot etichetat Masseto, pe lângă producția de grappa și ulei de măsline. În 2012, numele cramei a fost schimbat din „Tenuta dell'Ornellaia” în „Ornellaia e Masseto”, ca recunoaștere a importanței crescânde a vinului pe bază de Merlot.