După 1900, o primă antologie culinară aparține Mariei General Dobrescu, autoare a două volume intitulate Bucătăria modernă: I: Aperitive (hors dʹoeuvres), supe, creme, borșuri, sosuri, preparate din ouă, preparate din pește, moluști, crustacee, preparate din legume, carne și vânaturi. Conservarea zarzavaturilor și prepararea conservelor de legume etc. (București, 1923, ediții succesive ulterioare).

Ornellaia este un vin cu DOC Bolgheri din Toscana, considerat unul dintre cele mai importante vinuri roșii italiene în stil Bordeaux. De asemenea, proprietatea produce un al doilea vin, Le Serre Nuove, amestecul Le Volte, vinul varietal Merlot etichetat Masseto, pe lângă producția de grappa și ulei de măsline. În 2012, numele cramei a fost schimbat din „Tenuta dell'Ornellaia” în „Ornellaia e Masseto”, ca recunoaștere a importanței crescânde a vinului pe bază de Merlot.

După 1960, unii producători toscani au început să experimenteze soiuri din Bordeaux, precum Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Merlot. Sassicaia este considerată prima supertoscană. Marchizul Mario Incisa della Rochetta făcea în 1948 vin pentru consumul privat din soiurile Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, plantate în Bolgheri pe coasta toscană. Prima lansare comercială a fost recolta din 1968, dar datorită legilor stricte privind DOC, vinul a trebuit să fie etichetat ca Vino da Tavola sau „vin de masă”.... Aceste legi nu numai că au...

Château Margaux este un domeniu din Bordeaux care a dat unul dintre cele patru vinuri care au obținut statutul de Premier Cru în clasificarea istorică din 1855, atunci când s-au stabilit standardele de calitate ale regiunii. Cele mai bune vinuri ale proprietății sunt foarte scumpe, cu o sticlă de dimensiuni standard atingând la vânzarea cu amănuntul un preț mediu de 639 de dolari. Proprietatea este situată în comuna Margaux, pe Malul Stâng al Estuarului Gironde, în regiunea Médoc.