La mijlocul anilor 90, câțiva producători francezi necunoscuți au început să scoată pe piață loturi mici de sticle, ca reacție la stilul tradițional al vinului roșu de Bordeaux, care excelează în taninuri și necesită o învechire lungă pentru a ajunge la apogeu. Primul astfel de experiment îl făcuse deja, în 1979, Jacques Thienpont, proprietarul Château Le Pin din Pomerol, urmat peste un deceniu și ceva de către fostul bancher Jean-Luc Thunevin, de la Château de Valandraud, din Saint-Émilion, care lucra cu strugurii de pe doar un hectar...

Un caz unic în istoria vinului. Familia Antinori produce și comercializează vin de aproape șase secole și jumătate, de când Giovanni di Piero Antinori a devenit, în 1385, membru al breslei „Arte Fiorentina dei Vinattieri”. Albiera Antinori, care conduce grupul Marchesi Antinori alături de surorile sale, Allegra și Alessia, reprezintă cea de a 26-a generație a familiei de podgoreni și vinificatori din Toscana, dar cu proprietăți, de-a lungul timpului, din Chile până în Dealu Mare.