Pe vremuri, carnea de porumbel reprezenta o veritabilă delicatesă, net superioară celei de pui și comparabilă cu cea de vânat! Citește mai departe...
O veche rețetă arăbească ajunsă la noi pe filiera poftelor levantine! Citește mai departe...
Se mânca bine în perioada interbelică la noi, dovadă și această rețetă consemnată de Bacalbașa. Citește mai departe...
Bacalbașa ne învăța încă de acum aproape un veac tainele marinării cărnii de porc înainte de a o perpeli pe grătar sau de a o găti la cratiță cu un sos savuros...
Porc trecut prin marinată
„Pune într o cratiță unt proaspăt cât un ou, să se înfierbânte. înăuntru, așază 2 cepe și 2 carote /morcovi/ tăiate în felii, puțin pătrunjel, cimbru, dafin, cățel de usturoi. Toarnă un pahar de oțet și 3 și jumătate pahare de apă în clocot. Apoi: sare, piper, 2 cuișoare și nucșoară rasă. Să pâlpâie acoperit pe foc domol ca un ceas. Atunci, trece lichidul prin... Citește mai departe...
Constantin Bacalbașa ne demonstrează cât de ușor puteau transforma generațiile trecute, folosinf minimum de ingrediente, o simplă bucată de carne într-un mic recital gastronomic! Citește mai departe...
Conținut protejat de drepturi de autor! Copierea fără acordul scris al proprietarului este STRICT INTERZISĂ!