Clătitele sunt o temă generoasă pentru orice bucătar și permit mici aparente excentricități, cum ar fi - de ce nu? - fâșiuțele de șorici, dar nu numai... Citește mai departe...
Simona Racoviță m-a lăsat cu o mare nedumerire după ce am citit cartea ei din 1934. Iată de ce: Citește mai departe...
Pare o garnitură banală dar nu-i deloc așa! Poate fi preparată în fel și chip!
Salată de sfeclă roşie (diferite rețete)
„(Ingrediente:) sfecle roşii mai mărişoare, oţet de vin, puţin hrean ras ori tăiat mărunt, sare, piper, chimen.
Salată făcută pentru păstrare: Punem sfecla să stea în apă rece, s-o putem spăla bine. O svântăm şi o coacem la cuptor, până va fi moale. O cojim şi o tăiem felii, cu cuţitul dinţat, dacă vrem. O aşezăm în borcan şi turnăm peste ea oţet de vin, aşa ca să fie acoperită. Punem hrean ras, sare, piper, chimen. Legăm... Citește mai departe...
Marile bucurii culinare pot adesea veni din lucruri simple! Citește mai departe...
Rețetă făcută cândva pe o mașină de gătit interbelică... Citește mai departe...
Conținut protejat de drepturi de autor! Copierea fără acordul scris al proprietarului este STRICT INTERZISĂ!