Aceasta reteta e specifica statiunilor de schi din Austria insa e intilnita si in unele parti din Franta, de unde, conform numelui, pare a fi originară. Nu exista o reteta standard; se spune ca fiecare sat are varianta lui, insa toate contin cartofi, brânza Reblochon, frisca lichida, sare si piper, asa ca fiti creativi, vă sfătuiește Adriana Gurău, scriitor și gastronom român stabilit în America.

…Zapada a fost nespus de fierbinte! In 1980, la Jocurile Olimpice de Iarna de la Lake Placid, un franco-american intilnea o finlandeza. Peste numai un an, la Santa Barbara, in California, se nastea Sara La Fountain, una dintre cele mai frumoase femei din lume si, cu siguranta, cel mai sexy chef al momentului. Cum parintii, totusi, s-au separat, Sara a plecat in Finlanda impreuna cu mama ei, in timp ce tatal s-a stabilit la New York, unde, intre altele, conduce si un restaurant.

Bucătărescu a avut, în câteva rânduri, ocazia să fiu MC-ul show-ului live pe care campionii mondiali de barbecue „Don Camillo” Tomanek și „Don Caruso” Marcus Greulich îl susțineau în fiecare an la București împreună cu Big Green Egg. Rețeta aceasta a învățat-o de la ei și marele secret stă în câteva picături de Jack Daniel*s. Ce se întâmplă, oare, dacă punem și un pahar bun de bere neagră?

Dacă vă era poftă de un borș de pește ca acum două secole și ceva, iată cu ce ne îmbie jupâneasa Kera Calița de la Jariștea Locantă: „În 1796, curtea domnitorului Alexandru Moruzi s-a retras la fereală în pădure, la Mânăstirea Cotroceni. Într-una din zile, beizadelele Dimitrios, Nikolaki și Gheorghios, la preumblarea prin pădurea mânăstirii, luminați de Panaghia, au găsit un izvor cu apă limpede și curată ca apele Trapezuntului.
La așa descoperire, călugării Mânăstirii Cotroceni au pus la foc în cuhnia zidită de cărămidă peste cărămidă, cu...