Cum mănâncă Berbecul: repede, în grabă, fără prea mult ceremonial; uneori, este prea grăbit chiar și pentru a se așeza la masă. Mâncăruri preferate pentru Berbec: se spune că două sunt preferințele Berbecului, în ceea ce privește hrana: mâncărurile de culoare roșie și condimentele. În prima categorie intră, bineînțeles, tomatele roșii și produsele pe bază de roșii (pastă, suc de roșii, bulion), dar și ardeiul iute de culoare roșie și, mai ales, carnea cu această nuanță. Astfel, le este recomandată carnea de vită. În ceea ce...
Mamele și bunicile noastre au trăit fiecare în bucătărie cu exemplarul personal din cea mai cunoscută carte de bucate a României, cea semnată de „Sanda Marin”. Acesta nu era un nume real, ci pseudonimul Ceciliei Maria Simionescu-Zapan, o femeie foarte educată, tatăl ei fiind academician și directorul din perioada interbelică al Editurii Cartea Românească.
În cartea despre Sanda Marin apar detalii foarte interesante despre viața ei. Sanda Marin a venit pe lume într-o familie din elita intelectualității Iașului. Tatăl ei, cărturarul Ion...
10.JUSTINE SCHOFIELD (Australia) Salată de pere și halloumi la grătar, cu fenicul, radicchio, alune de pădure, cimbru, muștar de Dijon, lămâie, ulei de măsline și miere.
9.PADMA LAKSKMI (SUA/India) Samosas („pachețele”) balineze cu carne de pui condimentată și curry verde.