Château Le Pin este o mare vedetă, de data relativ recentă, a vinurilor roșii din Bordeaux. Fiona Morrison, Master of Wine și soția proprietarului și vinificatorului Jacques Thienpont, explică – în volumul de referință 10 Great Wine Families, modul în care crama din Pomerol a crescut, aproape din întâmplare, de la un domeniu banal la cel mai performant din Bordeaux.

Familia Thienpont este o dinastie de podgoreni, iar personajul central este Georges Thienpont. Georges a fost bunicul lui Jacques, Alexandre și Nicolas Thienpont – cei trei...

Regiunea Graves este mărginită la nord de râul Garonne și conține subregiunile Pessac-Léognan, Sauternes și Barsac. Este cunoscută pentru solul său cu mult pietriș, rezultat al topirii ghețarilor, care au lăsat, de asemenea, depozite de cuarț alb care pot fi încă găsite în solul unor domenii viticole de top. În timp ce Château Haut-Brion a fost inclus în clasificarea Médoc din 1855, denumirea Graves în sine a fost clasificată abia în 1953 pentru producătorii săi de vin roșu. Vinul alb a fost inclus într-o clasificare actualizată din 1959.

Documentarul ROMÂNIA SĂLBATICĂ aduce filmări în premieră și povești unice despre biodiversitatea României. Este 100% autentic și a fost dezvoltat în mai bine de 10 ani de o echipă de producție 100% autohtonă. Scenariul și regia filmului sunt semnate de Dan Dinu, iar imaginea și montajul sunt realizate de Cosmin Dumitrache; povestea filmului este narată de actorul Adrian Titieni pentru versiunea de cinema.

Dacă, lângă Valencia, se organizează anual La Tomatina, festivalul la care participanții se bat cu roșii, Rioja este gazda unei lupte cu… vinuri în fiecare vară. Mii de localnici și turiști se reunesc pentru festivalul vinului, La Batalla del Vino de Haro. Pelerinii urcă pe un munte din apropiere pentru a vizita chilia unui sfânt și, la întoarcere, își toarnă unii altora vin roșu, stropindu-se din cap până-n picioare. Finalmente, e ca și cum ai face baie într-un butoi cu vin!

Dulciurile tradiționale din Siena datează din Evul Mediu. Cândva, cavallucci erau cunoscuți și sub numele de berriquocoli. Au rămas la fel de-a lungul secolelor, păstrând miere, zahăr, făină, coji confiată de fructe și condimente ca ingrediente. Potrivit lui Giovanni Righi Parenti, gurmandul sienez și autor al cărții La cucina toscana („Bucătăria toscană”), denumirea cavallucci ar fi putut proveni din obiceiul, care s-a pierdut în timp, de a ștampila figura unui cal pe fursecul proaspăt copt. O altă explicație, tot de la Righi Parenti, este că...