Château Angélus este noua vedetă din Saint-Émilion, fără doar și poate. Proprietatea a fost deținută de familia Boüard de Laforest de când Domaine de Mazaret a fost lăsat moștenire Contelui Maurice de Boüard de Laforest în 1909 și extinsă prin achiziția Clos de LʼAngélus în 1926, precum și a unui teren de la Château Beau-Séjour Bécot în 1969. Numele domeniului se referă la cele trei clopote Angélus care se aud din podgorii, ele aparținând capelei din Mazerat, bisericii din Saint-Martin de Mazearet și bisericii din Saint-Émilion. Hubert de...

Am trăit primii ani in viață auzind și vorbind prin casă mai mult armenește și turcește. Abia când am ajuns la grădinița de pe Strada Argeș am prins repede și românește. Limbă în care m-am așezat după cum spunea Heidegger despre limbă, Casa ființei. În limba română mi-am trăit mare parte a vieții, chiar dacă toți cei patru bunici au fost armeni get-beget.

În zilele de sâmbătă 28 octombrie 2023 și duminică 29 octombrie 2023, la Casa de Cultură a Studenților din București, s-au derulat ZILELE CURȚII COMEDIANȚILOR ce au finalizat proiectul din acest an prin prezentarea unor momente artistice realizate și prezentate pe parcursul proiectului.

Pe lângă Château Mouton Rothschild, Château Latour este un alt nume imens din Pauillac. Latour se află în colțul sud-estic al comunei Pauillac din regiunea Médoc, la nord-vest de Bordeaux, la granița cu Saint-Julien și la doar câteva sute de metri de malul Estuarului Gironde. Proprietatea are în total trei vinuri roșii. Pe lângă Grand Vin, Latour a produs și al doilea vin – Les Forts de Latour – începând din 1966, iar un al treilea vin, numit pur și simplu Pauillac, a fost lansat în 1989. O impériale (sticlă de șase litri) de Château Latour...

Franța este țara cea mai reprezentativă a gastronomiei, așa că întotdeauna aici vinurile sunt judecate și în funcție de perechile lor culinare privilegiate. Bunăoară, în combinațiile de alimente și vinuri, diversitatea licorilor create pornind de la Merlot poate genera o gamă largă de opțiuni culinare. Merlot-urile ușor paradoxale („de tip Cabernet”!)  merg bine cu carnea la grătar făcută cât mai bine, aproape arsă. Dar acele Merlot mai „moi” și mai fructate (în special cele cu aciditate mai mare din podgoriile cu climat mai răcoros)...