Pe Donald Trump l-a înstrăinat aparatul birocratic federal încă dinainte de a fi inaugurat, o discuţie mai lungă pe care va trebui să o abordăm curând. Apoi serviciile, care au aceeaşi influență malefică şi în SUA ca în România (deloc paradoxal), l-au vândut pe nişte minciuni (probabil ruseşti) pentru care a plătit Partidul Democrat. Născocirile aberante au devenit o întreagă investigaţie care l-a ţinut în şah pe şeful administraţiei pentru câţiva ani.

L-au trădat tacit intimii, aduşi cu surle şi trâmbiţe în anturajul de la Casa Albă. Scurgerea de informaţii din Biroul Oval şi de pe culoarele departamentelor admnistrației şi cu şiretlicurile specifice interpretărilor jurnalistice au umplut paginile zirelor şi emisiunile de ştiri. După ce au fost epuraţi, prietenii au devenit duşmani populând cu nonşalanţă şi cu amănunte picante posturile de televiziune declarate opuse preşedintelui. Niciodată n-a funcţionat telefonul fără fir ca în timpul administraţiei Trump, iar media şi-au menţinut audiența dornică de scandal înglodate fiind în anonime, zvonuri, prezumţii şi interpretări trunchiate. Pe principiul, adoptat şi de partidul de opoziţie, că orice zice şi face Trump noi vom promova exact contrariul.

Deşi a rezistat cu stoicism, pe guralivul afacerist devenit şef de stat l-a părăsit şi bunul Dumnezeu. Care i-a adus, via China, o pandemie care a paralizat societatea mondială. Moment în care, în perspectiva unei posibile înfrângeri electorale, au început să se îndepărteze şi o parte din aderenţii republicani. Chiar în seara alegerilor, canalul Fox News, singurul aliat din media al Casei Albe, l-a înjunghiat pe la spate pe fostul său favorit, şi s-a dat cu programul, declarându-l învins. Aşa că, după alegeri, contestate acerb de preşedinte, republicanii pe care i-a ajutat să ajungă în poziţii de putere l-au trădat făţiş, apărându-şi postul, mândria, demnitatea. Istoria va demonstra câtă dreptate au avut.

Pierzantul Donald Trump, vociferând activ că e o victimă a unui imens fals electoral, nu s-a aşteptat să fie lăsat în urma istoriei până şi pe ultima linie dreaptă. Până la sfârşit, ca pe o măsea stricată, decanul republican Mitch McConnell şi prietenul, confidentul şi susţinătorul vice-preşedinte Mike Pence l-au aruncat pe Donald Trump la gunoi, după care au urmat cu surle şi trâmbiţe foşti şi prezenţi granguri care i-au sărutat dreapta timp de patru ani. Însingurat şi trist, Trump s-a adresat celor care i-au rămas fideli, o masă amorfă de susţinători. Care, într-o jalnică încercare de a-şi exprima doleanţele au violat ”casa poporului” de pe Capitol Hill în Washington. Din celula închisorii, mulţi se vor dezbăra de adoratul lor în schimbul unei sentinţe mai blânde.

Cu numai câteva zile până când va părăsi Casa Albă, Donald Trump mai are o speranţă. Că minunata doamnă Melania Trump, stâlpul familiei, nu o să depună actele de divorţ…

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro