Mai multe canale de presă au dezvăluit în această seară pe surse, că nominalizarea pentru funcția de Prim-Ministru a alianței PNL-USR și UDMR, nu este nimeni altcineva, decât Ludovic Orban!

Se pare ca Ludovic Orban a dus negocieri paralele să devină iar Prim-Ministru, ceea ce demonstrează că decizia de a renunța la funcție a fost una... forțată cumva de anumite împrejurări.

Imediat după ce informația a apărut public, Dacian Cioloș a ținut să transmită un mesaj:

„Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a transmis liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Liderii USR PLUS au decis să discute miercuri seară varianta ca Ludovic Orban să fie propunerea partidelor de dreapta pentru a deveni premier desemnat, potrivit unor surse din conducerea Uniunii, prcizează Antena 3.

De asemenea Gândul.ro titrează:

,PNL, USR și UDMR s-au înțeles. Ludovic Orban, nominalizarea alianței pentru funcția de premier". Ludovic Orban s-ar fi autopropus premier la întâlnirea cu liderii USR PLUS și UDMR, potrivit surselor politice.

"Acesta este motivul pentru care Ludovic Orban are și la această oră întâlniri cu Grupul minorităților naționale. A discutat această variantă și cu USR și cu UDMR. Teoretic, cei de la USR vor această variantă, pentru că îți doresc cu orice preț președinția Camerei Deputaților", a spus reporterul Alina Sorocean, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Ludovic Orban a transmis via Facebook:

,,Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS și UDMR să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord.

Înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni. Rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție.

Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului agreat inițial."
Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro