UPDATE ora 20.00: Deși inițial sursele o indicau pe Raluca Turcan drept premier interimar, cel care va ocupa aceasta funcție este Nicolae Ciucă, conform unui comunicat oficial de ultimă oră.

Presa din România a anunțat deja pe surse că premierul Ludovic Orban se pregătește să își depună în scurt timp mandatul. Se pare că Ludovic Orban va face o scurtă declarație de presă în seara aceasta, apoi nu va accepta întrebări din partea jurnaliștilor.

Practic va fi doar un anunț despre faptul că renunță la funcția politică de Prim Ministru al României. Se pare că funcția va fi preluată de Raluca Turcan, care va asigura interimatul și se va ocupa de treburile administrative până la desemnarea unui nou Prim Ministru.

Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu Ludovic Orban astăzi, destul de tensionată, conform surselor.

La ora 19.10 Ludovic Orban a anunțat într-o declarație de presă că își depune mandatul de Prim Ministru al României. Orban nu a anunțat cine va prelua mandatul, doar faptul că acest detaliu important va fi decis și comunicat de Președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban nu va mai fi prim ministru

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro