Premierul a declarat la Iaşi, că iluzia testării în masă este vândută de PSD de la începutul pandemiei. Ludovic Orban a precizat de asemenea că numărul de teste a crescut constant de la începutul pandemiei.

"Iluzia testariii in masa este vanduta de PSD de la inceputul pandemiei. Noi am căutat mereu să creştem capacitatea de testare. La ora actuala testarea se face PCR. Sigur, au apărut metode noi de testare, dar ele trebuie să fie acceptate la nivel european. Orice tip de testare validat la nivel european îl vom folosi, în măsura în care vom avea capacitatea de a-l achiziţiona, în mod competitiv. Am crescut constant la peste 35 de mii de diagnostice pe zi. Obiectivul nostru este sa trecem de 50 de mii zilnic.

Testarile nu se fac proportional cu populatie, se fac la cererea populatiei. La noi a crescut numărul de teste zilnic. Vom creste in continuare capacitatea de testarea. Aceasta crestere a urmarit nevoia de testare. Nu putem să ne apucăm să ne ducem să testăm la scară de bloc. Noi testăm când avem definiţie de caz. Evident, orice cetăţean care vrea să se testeze dintr-un motiv sau altul o poate face contracost. În ceea ce priveşte decontarea, ea se poate în anumite condiţii, conform INSP", a spus Ludovic Orban.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro