DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E. Cu Tudor Petruț (Los Angeles)

Aleșii poporului american, trimiși ca să-l reprezinte în Congres, pot să peroreze elucubrații, să promoveze conspirații absconse sau să dezinformeze convingător fără nici o consecință. Că doar n-o să se judece între ei în comisiile de etică. Chiar dacă se încontrează prin presă, aleșii de ambe culori politice știu foarte bine cum să-și păstreze scaunul elegant și comfortabil. Cel mai bun exemplu de guraliv care poate spune orice este Adam Schiff, congressman de Burbank, orașul Californian al studiourilor de film.

Adică omul de bază al mogulilor de Hollywood, persoana pe care noi toți cei care gravităm în jurul industriei de divertisment o venerăm că reprezentantul nostru la Washington. Deci un tip extrem de influent. Și un dușman declarat al lui Donald Trump. Schiff a fost vârful de lance în timpul investigațiilor de coluziune cu Rusia, susținând sus și tare că are dovezi secrete că Trump este marioneta Kremlinunlui. Ceea ce raportul Mueller nu a putut demonstra. Apoi bătăiosul Adam a fost conducătorul procedurii de suspendare a președintelui, pentru că volubilul Trump a îndrăznit să folosească cuvintele Joe Biden și Hunter Biden (fiul) și corupție în aceiași frază într-o convorbire cu președintele ucrainian.

Nimic nu s-a întâmplat. Că din întâmplare, zilele trecute, s-a descoperit că un calculator aparținând lui Hunter Biden a ajuns în mâinile specialiștilor de la FBI conținând fotografii voluptoase și mesaje de afaceri care se referă tocmai la corupția de mai sus. Știri care au fost imediat cenzurate pe platformele de socializare și pe majoritatea canalelor de știri.

Caz fară precedent în istoria Americii. Pentru că brusc candidatul Joe Biden a dispărut din atenția publică până la dezbaterea cu Trump, tocmai ca să nu răspundă întrebărilor oneroase, politicieni democrați și majoritatea mass-media au găsit imediat antidotul. În frunte cu Adam Schiff au creat impresia, în declarații fulminante, că întreaga tărășenie este (iarăși) aranjament rusesc ca să-l denigreze pe Biden și să-l ajute pe Trump în alegeri. Tare buni spionii ăștia ruși ca să le iasă o asemenea lovitură. Întreaga teorie a domnului Schiff s-a dovedit (din nou) doar o minciunică naivă.

Serviciile de informații, apoi FBI și Departamentul de Justiție au infirmat fară drept de apel orice implicare rusească în noul scandal. Ultima născocire a “congresmanului Hollywood” s-a dovedit cel mai slab scenariu pe care a încercat să-l scrie și pe care nici măcar finanțatorii lui din studiori nu vor să-l producă în film de ficțiune. “Calculatorul din iad”, așa cum l-a numit Donald Trump, și conținutul memoriei sale care incriminează familia Biden de niscaiva șmecherii, a demonstrat fără drept de apel că aleșii poporului mint cu zâmbetul pe buze când e vorba de partidul lor drag și de candidații lor imaculați.

Și se pare că în multe parți ale Americii poporului alegător le plac plasmumirile pentru că votează cu aceiași mincinoși mereu. Că în cazul nostru, sărmanii artiști în așteptare de roluri, dacă nu e șiretul Adam Schiff să ne facă lobby în Washington, atunci cine?

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro