Premierul Ludovic Orban a fost întrebat de ce școlile au fost închise din cauza Coronavirusului iar after-school-urile și creșele nu. Prim-ministrul a explicat: ,,Pentru că sunt locuri sigure. Acesta spune că, deși au fost funcționale pe toată durata verii, nu au înregistrat niciun caz de Coronavirus."

Cu alte cuvinte, deși școlile sunt periculoase prin prisma infectărilor cu noul Coronavirus, la afterschool nu există nici un pericol. Conform spuselor premierului, virusul ,,nu merge" la after, doar la școală!

”Am tratat after-school-urile și creșele în mod distinct. Și din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educației, creșele țin de autoritățile locale, iar after-school-urile, oarecum, la fel. 

În ceea ce privește after school-urile, știți că am permis funcționarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile, și nu au fost cazuri în zona lor. Cel puțin pe analizele pe care le avem nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că eu respectat regulile.

Sunt mulți părinți care practic sunt ajutați de aceste after-school-uri”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro