În ultima vreme suntem sufocaţi, pur şi simplu, de cifre! S-au mai îmbolnăvit de Covid nu ştiu câţi, s-au vindecat cam jumătate, școala ba începe, ba nu începe, pentru că sunt 43 de localitaţi cu mulţi bolnavi. În funcţie de interese, fiecare exagerează aspectul care nu convine celeilate părţi. La capitolul îmbolnăviri de Covid, nu se oferă procente! Doar numărul infectaţilor.

Mare daravelă cu deschiderea şcolilor. Unii zic că numărul şcolilor din localităţile cu cod roşu este îngrozitor de mare! Incredibil! În 43 de şcoli nu se pot începe cursurile. Replica, logică cumva, este că procentul e infim la câte şcoli sunt în ţară. E ca un joc teribil de tâmpit cu soarta generaţiei viitoare. Totul pare a fi o sarabandă uşor dementă, ghidonată doar de interese de tot felul!

O auzeam zilele trecute pe o directoare dintr-o comună din Delta Dunării, cred că se numea C.A. Rosetti, cum că ar costa o avere să le asigure măşti celor vreo 60 de elevi pe care îi păstoreşte. Sa fim serioşi. Totuşi! E clar că nu e prea mare sfârâiala să guvernezi în vremurile astea tâmpite, spurcate de o pandemie, din care nimeni nu prea înţelege nimic.

Dacă decizi ca şcolile să fie deschise vei fi înjurat de toţi cei care vor avea copii, nepoţi, etc, care vor fi infectaţi!

Dacă nu le deschizi, vei fi înjurat de cealaltă jumătate a populaţiei, care consideră că dreptul la educaţie e prevăzut în Constituţie şi ca n-ai cum să nu respecţi aceasta Biblie a existenţei Republicii. In ce scriu încerc, pe cât este posibil să fiu realist și nepărtinitor. Situaţia este, cu adevărat, periculoasă.

E ca bomboană pe prăjitura asta tembelă pe care ne-a servit-o soarta! Nu ştiu de partea cui e dreptatea! Prea bine n-a mers treaba nici prin ţări situate mult mai la Vest şi cu mai multă experienţă în domeniu. E teribil de greu să impui nişte reguli, cum ar fi purtatul măştii, unor puştani, pe care nici nişte maturi nu vor, cu niciun chip, să le respecte.

Oricum, nu mi-aş dori să fiu factor de raspundere în domeniul ăsta! Chiar dacă treaba iese bine sau măcar aceptabil, înjurăturile vor cădea puhoi, din partea cealaltă.

Grea dilemă, din care, vorba lui Caragiale, nu putem ieşi! Sau, vom ieşi cumva. Bine nu-i va fi, cred, nimănui!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro