În ultima vreme suntem sufocaţi, pur şi simplu de cifre! S-au mai îmbolnăvit de Covid nu ştiu câţi, s-au vindecat cam jumătate, școala ba începe, ba nu începe pentru că sunt nişte localităţi cu mulţi bolnavi. În funcţie de interese, fiecare exagerează aspectul care nu convine celeilate părţi.

La capitolul îmbolnăviri de Covid, nu se oferă procente! Doar numărul infectaţilor. Mare daravelă cu deschiderea şcolilor. Unii zic că numărul şcolilor din localităţile cu cod roşu este îngrozitor de mare! Incredibil! În 43 de şcoli nu se pot începe cursurile. Replica, logică, cumva, este că procentul e infim, la câte şcoli sunt în ţară. E ca un joc teribil de tâmpit cu soarta generaţiei viitoare. Totul pare a fi o sarabandă uşor dementă, ghidonată doar de interese de tot felul!

O auzeam zilele trecute pe o directoare a unei şcoli din Delta, cred că din comuna C.A Rosetti, că ar costa-o o avere să le ia măşti la toţi elevii. O măgarie, cît Asia, cum se spune! Probabil ca nu cunoaşte înmulţirea cu două cifre. O mască normală costă cam doi lei. Să fim serioşi!

Azi aflu că în judeţul Braşov, cel puţin, aşa zişii devavorizaţi şi-au băgat. pardon, picioarele în măştile gratuite şi că au venit, din cei 6000 de îndreptăţiţi, doar vreo mie să şi le ridice! I-a durut în mască! Sau în bască!

O altă treabă nelalocul ei este folosirea unor termeni nepotriviţi, ca să nu zic altfel! Se folosesc mult prea des termeni cum ar fi : Depistat! Pozitiv! Cumplit! Porcaria asta de pandemie, a produs, pe lîngă multe decese negate de neobosiții negativiști și o spaimă generalizată! Fără să fiu vreun ipohondru, parcă tot
am niște simptome. N-am fost, încă, depistat, dar am prins spaima. Chestie care are şi părţi bune, dar şi părţi nasoale. E bine să te păzeşti, să nu te expui aiurea! E cumplit să dai în ipohondrie, in cel mai bun caz!

Niciodată nu este simplu să fii, cum se spune în popor „şi cu slănina-n pod şi cu sufletu-n Rai”. La un moment dat, trebuie să iei o decizie. Să găseşti varianta oportună! Oportunismul nu are, întotdeauna, conotaţii urâte. Trebuie doar să te decizi în vreun fel! Atât!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro