S-a încheiat campania electorală fără nici-o dezbatere serioasă între candidați. Niciun program nu m-a convins, pentru că nu am văzut ca problemele importante cum ar fi siguranța, sistemul de învățământ, sistemul de sănătate, corupția, traficul de toate felurile, să fie puse pe primul plan. 

Într-o fantezie fără nicio șansă de a deveni realitate, toată clasa politică actuală s-ar primeni cu oameni noi, care nu sunt conectați la nicio cloacă păguboasă pentru cetățeanul la rând, la nicio combinație, ci doar vor să contribuie din convingere la un viitor mai bun pentru societatea noastră și la condiții mai bune și mai corecte de trai.

Faptul că pe scena politică se perindă aceleași fețe de zeci de ani mă îngrețoșează, dar cu toate acestea, voi merge la vot!

De ce? Pentru că susțin democrația, sistemul constituțional de drepturi și libertăți, pluralismul politic, accesul deschis la procesul electoral.

Votul este un act relativ simplu care nu permite dezvăluirea nuanțelor preferințelor politice ale cetățenilor, dar atât de important pentru ceea ce înseamnă libertatea, democrația, statul de drept. Votul este o condiție necesară pentru ca un sistem politic să fie democratic.

Nu aș vrea să se înțeleagă că mi-aș dori altceva pentru țara mea, de aceea voi merge la vot!

Pentru ca noi să putem vota liber, unii și-au sacrificat viețile. A fost un drum lung și anevoios de-a lungul istoriei, ca să ne putem bucura de acest drept. În continuarea realizărilor lor, noi avem o responsabilitate, de a profita și de a ocroti aceste drepturi. Din respect pentru toți cei care au luptat pentru ca noi să putem vota în prezent, voi merge la vot!

Nu în ultimul rând, indiferent cât lasă de dorit candidații, e mai bine să ai un cuvânt de spus. Până la urmă, o parte din oamenii de pe buletinele de vot ne vor reprezenta în luarea deciziilor pe probleme importante, care ne vor afecta pe toți, în această lume complexă, imprevizibilă și cu multe provocări!

Roxana Andreea Rusu
8 iunie, 2024

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro