O să vă amuzaţi copios, dar eu chiar îmi doresc starea de plictis. A unui plictis de vară! În care să nu prea îţi pese de nimic. Eventual să te ocupi cu alungatul muştelor, mereu obraznice. De dimineaţă până seara, mi-aş dori să trăiesc precum Oblomov.

Nu doresc sa aflu ştiri alarmante despre miile de noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Mi-e dor de-o vară în care să nu-mi pese de nimic. Să stau cu picioarele ușor depărtate, undeva pe-aproape sau pe mai departe! Nu mi-au ieșit planurile! Nici tihna, nici poziţia picioarelor nu conduce spre o viață tihnită. La prima oră a zilei aflu câți oameni au mai murit din pricina COVID-ului! Îmi fac o cafea cumsecade. Încerc să o sorb şi aflu că orice faci, te expui virusului ticălos.

Mergi la cumpărături, ca tot omul! Daca n-ai temperatură, esti un băftos. Dacă ai, nu eşti, nu intri în magazin. Asculţi alte stiri! Afli că ar fi cazul să porţi mască! Urli. După care îți pui masca aia tembelă, măcar din respect pentru ceilalţi. Ti-e silă şi de mască şi de tot! Respecţi regulile, pentru că iţi respecţi semenii şi nu vrei sa faci rău nimănui. Tâmpită stare.

De fapt, nu e o stare, e un soi de atitudine. Îi respecţi sau îi bagi în mamele lor, pe toţi cei din jurul tău?! Dilema nasoală! Nu-i uraşti. Doar că te doare-n spate de părerea lor. Se mai întâmplă! Deschizi televizorul! Unii se laudă cu ce vor face. Alţii cu ce nu fac alţii! Te miri ca ţi-e silă. Ajungi la o concluzie.

Tâmpită, de obicei. Apoi te miri că ceilalţi au avut dreptate! Tâmpite vremuri. Recunosc, repet, că mi-e dor de o vară tihnită! Va veni ea oare? Unii zic că va veni. Alții că nu e nicio şansa. Asteptăm cu interes. Nu cu prea mare interes! Asteptăm, doar, să aflăm ce ne rezervă viitorul. Minunat ar fi să ne rezerve o vară liniștită cu cât mai puţine surprize! Doamne ajută! Nu sunt un om trist! Sunt doar un om om realist! Care constată ce se întâmplă in jur. S-auzim numai de bine!

Altfel n-avem cum să mai auzim! De niciun fel!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro