Scriu aceste rânduri înainte de a afla rezultatul moţiunii anti-Orban, citită acum de PSD. Orice rezultat va avea, acest demers e unul riscant pentru partidul care se vrea la stânga eşicherului politic. Este evident ca domnul Ciolacu a dorit să dea dovadă că este un combatant vajnic în lupta cu „hienele imperialiste” care sug sângele poporului şi nu-l apără de primejdii de tot felul, aşa cum face partidul la conducerea căruia se străduieşte sa ajungă.

Bine nu prea are cum să iasă din demersul ăsta disperat. Oamenii civilizați, simpatizanţi ai PSD, au realizat că acest partid a intrat pe mâna unor cetăţeni şi cetăţene certaţi şi certate cu gramatica şi cu un IQ jalnic. Şi, mai ales cu bunul simţ. Ei trebuie însă să voteze cu ambele mâini, partidul care le dă de toate, la tot cartierul!

Domnul Ciolacu nu-mi inspiră nici silă, nici revoltă! Poate un pic de milă! Ca un somn mustăcios care se zbate, pentru o cauză în care nu crede nici dumnealui. A dorit ca moţiunea să fie poţiunea magică, aceea capabilă să revigoreze partidul cu dumnealui în fruntea unei formaţiuni aflate într-o degringoladă evidentă. După sumedenia de gafe comise în vremurile astea ciudate şi periculoase, chiar şi fanii PSD, cu un minim de logică, au realizat că nu pot sprijini, la nesfârşit un partid de neispraviţi.

Iar domnul Ciolacu a simţit asta şi încearcă să-i revigoreze. Vom vedea dacă va reuşi. Nu se ştie niciodată. Poate că mai există cetăţeni capabili să înghită găluşti, evident otrăvite. Nimic nu poate fi exclus într-o perioadă în care nimeni nu poate fi sigur pe nimic. Din păcate pentru dumnealui şi pentru partidul, care a reprezentat cândva preferinţa multor români vârstnici, amărâţi şi neinstruiţi, bazinul lor electoral s-a redus simţitor.

Drept pentru care poţiunea salvatoare s-ar putea transforma într-o loţiune fără niciun efect la o limbă de lemn. Drama partidului constă în neputinţa liderilor de a renunţa la sloganurile idioate antieuropene, anticivilizatie, antiorice care să permită controlul folosirii banilor publici, eventual europeni, în scopul îmbogăţirii câtorva cocoţaţi pe poziţii înalte, ameţitoare pentru cetăţeni fără niciun dram de respect faţă de lege. Poate că moţiunea va trece.

Dar, va fi doar cântecul de lebădă al unui om care şi-a pus pe cap o pălărie excesiv de mare pentru posibilităţile sale. Oricare ar fi acelea!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro