În anii 1964 – ’65 au dispărut fără nicio explicatie din emisiunile muzicale radio si de televiziune doua cântarețe pentru că aveau accent rusesc. Prima dintre ele, Alla Baianova, cu o voce splendida, se apropia de 50 de ani. Fusese socotita la un moment dat, în tinerețe, drept cea mai frumoasă femeie din București. Era descendenta unei familii de ruși albi refugiați in Romania după 1917. O alta cântareață, mult mai tânara, Ilinca Cerbacev, fiica unui general albgardist, nu deranja pe nimeni: născută aici, din părinți fugiți din Rusia, avea o pronunție româneasca fără cusur, așa încât a putut continua sa apară în public nestingherită. Ea cânta și in limba spaniolă. Apăruse cu mult succes la televiziune și era măritată cu simpaticul actor, corpolentul Ovid Teodorescu.

Ilinca era fiica unui general rus țarist și a unei mame românce - Ami Cerbacev, născută Bolintineanu, descendentă a poetului Dimitrie Bolintineanu. S-a născut la Sinaia, în judeţul Prahova, iar în anii '60 a fost campioană la schi. A fost soția lui Ovidiu Teodorescu, actor. Împreună cu acesta a emigrat în Statele Unite în 1975. Parteneră de duo a cântărețui George Bunea, Ilinca a cunoscut un drum îndelungat până la consacrare dar a devenit o vedetă. A debutat ca membră a trupei Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, dar a triumfat în cadrul Festivalului de muzică de la Mamaia, începând cu anul 1965. A fost căsătorită cu alt component al Teatrului „Tănase” – Ovid Teodorescu, specializat în umor.

Maniera interpretativă a Ilincăi, fizicul ei plăcut, dar mai ales vocea specific timbrată au atras atenția compozitorilor importanți ai muzicii ușoare românești, care i-au oferit partituri importante, pe care și artista le-a transformat în șlagăre: „Cântec simplu” de Elly Roman (charleston), „N-am știut să te păstrez” de Noru Demetriad – antrenantă bossa novă, (ambele distinse cu premii la Mamaia), „Mamaia au revoir” și „Tu ești omul potrivit pentru mine” - tot ale lui Demetriad, „Prima chemare”, „Marea cântă” de Paul Urmuzescu ori „Copăcel, copăcel” de Vasile Veselovschi. Și George Grigoriu și Sile Dinicu au scris pentru ea („Săniuța dragostei”, respectiv „E primăvară-n viața mea”). 

Ilinca Cerbacev a colaborat mult cu orchestra Electrecord, cu formația lui Horia Moculescu, cu orchestra dirijată de Jean Ionescu. Publicul o aprecia, aplaudându-i performanțele, majoritatea pe gustul său. A întreprins turnee în Rusia, Franța, Germania, ca solistă a acestor formații muzicale. A evoluat în recitaluri și concerte alături de Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Cristian Popescu ș.a. Numele ei s-a înscris o vreme apreciabilă în programele radioului național, după cum scria Daniela Caraman Fotea. Ca actriță, a apărut în filmul „Omul din umbră la soare” (1965).

Soțul Ilincăi, Ovid Teodorescu (1926, București – 21 mai 1981, Los Angeles, California) a fost un actor și cântăreț român, care s-a născut la București, fiind fiul unui general din armata regală și al unei celebre actrițe de teatru, Sili Teodorescu. A trăit în lumea teatrului, unde fusese adus de mama sa. A debutat la 19 ani în filmul „Furtul de la Arizona”, jucând apoi ca actor pe scena Teatrului de Revistă din București. 
După instaurarea regimului comunist, proprietățile tatălui său au fost confiscate, iar fostul general a fost trimis cu domiciliu forțat în Bărăgan. Tânărul Ovid Teodorescu a fost acuzat că ar avea relații cu membrii Ambasadei Turciei la București, fiind arestat  în 1952 și trimis în colonia de muncă forțată Castelu (în apropiere de Medgidia) de pe șantierul Canalului Dunăre-Marea Neagră.

După eliberare, s-a reîntors în București, unde și-a reluat cariera artistică. A jucat în filmul „Ilie în luna de miere” (1956), iar apoi s-a căsătorit cu actrița și cântăreața de muzică ușoară Ilinca Cerbacev, cu care a cântat în localurile de noapte din Capitală. Cei doi au înregistrat împreună câteva discuri la Electrecord. A participat la turnee muzicale împreună cu Horia Moculescu, Ilinca Cerbacev, Marina Voica și Constantin Drăghici, cântând și în diferite spectacole de televiziune. A apărut ocazional în alte filme. Ovid Teodorescu a emigrat în 1975 în Statele Unite ale Americii, împreună cu soția sa, Ilinca Cerbacev.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro