Nimic din biografia doamnei Renate Weber nu ducea spre acest final penibil! Părea o persoană respectabilă, un avocat cu multă minuţie. Renate a vrut să fie altfel! Orice bal, chiar şi unul mascat are nevoie de o regină! Anul acesta, Renate a decis că domnia sa trebuie să fie regina. Cea care să sucească minţile mulțimii prin prestaţia sa mirobolantă.

Și doamna Weber a reuşit să devină regina balului mascat. La modul penibil, dar a reuşit! E mare. Nu mă refer la greutatea fizică a acestei creaturi, mă refer la răul pe care a reuşit să-l provoace în jurul ei. Printr-o scrupuozitate excesivă, această femeie care se erijează în Avocatul Poporului, a devenit doar avocatul partidului care a umplut-o de bani atunci când a cocoţat-o în funcţia asta.

O funcţie, care, în primul rând, ar trebui sa fie apolitică. Pentru că poporul nu înseamnă doar cei care te bagă într-o funcţie. Riscând un proces de la aceasta foarte iscusită avocată specializată în a pune piedici puterii, sunt de părere că doamna Weber, este, cel puțin ticăloasă.

Al doilea personaj, care tinde să ajungă la rangul de regina balului este Gabi Firea. O femeie. La fel de isteaţă ca Renate, dar mai lipsită de mijloace. Gabi n-are CCR-a la dispoziţie. Trebuie să se mulţumească cu banii primăriei. Mulţi! Face, de multă vreme, reclamă pe toate posturile la faţadele pe care le-a reparat primăria condusă de dumneaei. Ba n-are bani să dea caldură unor cartiere întregi, ba dă bani căcălău la tot cartierul.

Nu trebuie să o uităm pe doamna Anisie. Are scuza că nimeni nu știe ce evoluţie va avea pandemia. Parcă, un pic de fermitate n-ar strica, deloc. E ușor să dai vina pe pandemie. Mai greu e să fii lucid. În vremuri, cu adevărat tembele!

Constantin Mihul
august, 2020

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro