De pe poziția sa de egumen al partidului democrat, președintele american Joe Biden pare a fi convins că binecuvântările domniei sale sunt mântuitoare pentru starea națiunii. În cuvântarea sa anuală, președintele Biden a folosit lauda de sine ca analiză politco-economică și ca incipientă cuvântare electorală, ca orice unchiaș gerontic progresist socialist stângist care a ajuns să creadă în Moș Crăciun cu plete dalbe.

Cum adică, nu există Moș Crăciun? Doar îl putem monitoriza pe internet în fiecare iarnă? Din păcate, pentru mulți americani, n-a prea ajuns Moș Crăciun și pe la casele lor. Cu o inflație galopantă, prețurile, mai ales la carburanți și alimente au crescut pe măsură. Urmare a politicilor financiare ale executivului. Chiar dacă piața muncii este stabilă, salariile reale (măsurate de economiști) au scăzut, deci puterea de cumpărare s-a diminuat. În vreme ce plățile lunare, gaz metan, electricitate, apă, aproape s-au dublat în anumite zone. Urmare a politicilor ecologice (globaliste) ale executivului. Rata criminalității a atins cote de criză (mai ales în zonele metropolitane aglomerate) în vreme ce consecințele legale ale fărădelegilor s-au relaxat.

Urmare a politicilor executivului. Granița de sud, cu Statele Unite Mexicane, e practic deschisă, cu milioane de migranți din toate tările lumii trecând-o (ilegal din punct de vedere al legilor americane) pentru a putea depune cerere de azil.

Urmare a politicii de aplicare selectivă a legilor americane în viguare (în buna tradiție și a administrațiilor trecute, fie republicane, fie democrate). Ca urmare a acestor vizibile aspecte social-economice, sondajele de opinie nu sunt în favoarea actualului președinte. Mai mult de jumătate din alegătorii democrați (membri ai partidului ce îl conduce) nu și-ar dori ca actualul președinte să candideze pantru încă un mandat, pentru că (aceiași majoritate opinează) unchiul Joe e incompetent și ineficient în gestionarea federală. Numai 40% dintre americani consideră că președintele Joe Biden are o rată de aprobare favorabilă.

Doamne ferește, adică pe undeva la același nivel ca hulitul fost Donald Trump? Iar dacă printr-o blasfemie politică cei doi giganți vor fi nominalizații la alegerile prezidențiale de anul viitor (posibilitate realistă), sondajele zilei îl arată favorit pe eminența sa portocalie Trump, cu mai mult decât marja de eroare peste starețul Biden. O veste nu foarte bună pentru partidul democrat. Expunând grăitor stăreția națiunii americane în fața congresului și a uniunii, președintele Joe Biden a confirmat că e pe oriunde numai cu picioarele pe pământ nu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro