Simpaticul Ken își curăță mașina lui sport aproape în fiecare zi cu o cârpă și fără apă, ca nu cumva să-l vadă vecinii că o consumă tocmai în perioada asta de secetă. De obicei, ca să se ferească de soare, purta o șapcă roșie cu inscripția MAGA (Make America Great Again). Chiar dacă câte un trecător grăbit îi mai arunca o privire nemulțumită. După cuvântarea președintelui tuturor americanilor de acum câteva zile, Ken a ascuns șapca într-un sertar ca nu mai știe nimeni de ea. Când a fost într-o vizită în weekend, câțiva dintre prietenii lui nici nu l-au salutat pentru că încă apără deciziile politice ale fostului președinte Donald Trump. Adică e trumpist. Adică a votat cu republicanii. Adică e un extremist. Tehnocrat, om de afaceri, filantropist. Înfierat pentru simplul fapt că agreează cu dreapta politică.

La serviciu, fără știrea lui Ken, un sărman a fost dat afară pentru că a făcut scandal în ședința cu părinții de la școala fetiței și a ajuns pe Facebook. Nimic de-a face cu calitățile profesionale ale angajatului. Când Ken, co-proprietar, a investigat, câțiva dintre salariații sindicaliști i-au spus pe șleau să nu se bage că oricum știe toată lumea că e trumpist. Să nu fie alte probleme.

Cei doi copii ai lui Ken sunt amândoi la facultate. La școli simandicoase și prestigioase, pentru care Ken și soția plătesc. Copiii nu mai vor să vină acasă pentru că nu pot să fie alături de retrogradul lor părinte republican. Trumpist. Semi-fascist, după afirmațiile unchiului național Joe Biden. Nu numai că se ceartă din orice, dar, cu toate argumentele copiilor, cimentate în lozinci de către profesorii lor universitari, prinții nu se lasă supuși și continuă să considere o femeie, femeie și un bărbat, bărbat. Ceea ce înseamnă că băieții și fetele joacă în echipe diferite.

Până la urmă, cu sufletul la gură, însingurat și hulit, Ken a ales. Deloc rușinat de propriile-i idei politice, de o ideologie tradițional-conservatoare moștenită de la părinții lui. Imun deja la atacurile vicioase a multora din juru-i. Demn și principial, Ken a declarat sus și tare că, în aceste zile în care consideră că America nu este pe calea cea bună din cauza democraților de la putere, e nevoie de o schimbare majoră. Marele curaj al lui Ken și al multor altora ca el este să recunoască public că sunt pregătiți să voteze, fără drept de apel, cu republicanii, azi în opoziție. Marele curaj al unei părți importante a electoratului american este să nu le mai pese că, sub presiunea unei propagande copleșitoare, sunt des considerați ca o amenințare pentru democrație.

Pentru conformitate, simpaticul Ken cu șapca lui roșie cu inscripție MAGA este vecinul nostru. Și a recunoscut că nu-i mai este frică să promoveze opiniile lui politice. Chiar dacă nu știe dacă odraslele vor veni în vizită de sărbători. Sau dacă prietenii lui înfocați democrați o să-l mai invite la un grătar. Așa că am sărbătorit împreună marele curaj cu o bere rece. Total apolitică și spumoasă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro