Guvernul a sesizat CCR pentru a apăra drepturileelor care au abuzat minori, blocând astfel majorarea pedepselor pentru agresorii de copii. Motivul invocat de Guvern este că e un tratament discriminatoriu.

Parlamentul a adoptat, în urmă cu o lună, legea care suplimentează pedepsele acestora, aşa încât ei nu mai puteau fenta puşcăria. Aceeaşi lege prevede că cei care au abuzat copii nu vor scăpa niciodată de răspunderea penală, prin prescrierea faptei!

Sesizarea Guvernului la CCR va fi analizată în 30 septembrie.

În prezent, mulți agresori de copii primesc doar 2 ani. 1 an sau chiar pedepse cu suspendare, pentru faptele lor, în funcție de vârsta copilului abuzat.

Vinovații, după condamnare, sunt trimişi apoi să muncească în folosul comunităţii la instituții cu copii, şcoli sau centre de plasament, adică tot în preajma celor mici. Pe data de 30 iunie 2020, Camera Deputaţilor a votat legea care modifică Codul Penal şi mărește pedepsele. În plus, ele trebuie de acum să fie executate doar în închisoare. Însă, cu câteva zile înainte ca Preşedintele să promulge legea, Guvernul depune această sesizare la CCR motivând că ea “ridică unele probleme de constituţionalitate”.

(Libertatea)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro