Dacă situaţia actuală din ţara noastră n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Cu siguranţă. Cum spunea Caragiale, trăim într-o ţară tristă, plină de umor. Tot mai tristă, din păcate. Umorul este unul întunecat, spre negru. Cumplit de negru. Hoţii care strigă hoţii, incompetenţii care dau în clocot de deşteptăciune şi critică, cu spume la gură, lipsa de pricepere a unora, care, fără să fie perfecţi sunt cu multe clase deasupra lor, ţine de teatrul absurd.

Un spectacol jalnic, greţos, foarte greu de privit şi imposibil de acceptat. Să nu ne pierdem entuziasmul. Şi nici optimismul. Mergem din rău în mai rău. Ceea ce nu-i de ici de colea. Nu e ușor să fii prost făcut grămadă şi să te proclami stăpânul adevărurilor. Trebuie multă inconştienţă, ca să nu spun altfel. Inconştienţă, iresponsabilitate sau ceva pe-acolo.

Doar un personaj de-o carismă vecină cu inconştienţa poate face afirmaţii de genul făcute de onorabilul Ciolacu de curând. Despre hoţíile făcute de PNL! Măi omule teoretic cumsecade. De plânsu-râsu! Cred că nici fanii domniei sale nu au crezut vreo iotă din spusele domniei sale. Orice om cu capul pe umeri s-ar fi așteptat ca PSD-ul să urmeze sfatul unui dintre importanţii săi mentori, impunătorul Adrian Năstase. Vorba cu care va rămâne, probabil, în analele acestei formaţiuni politice. Nimeni nu va mai spune cu atâta fermitate „ciocul mic”! Mare om. Mare caracter.

Iată că epigonii marelui om, uită învăţămintele mentorului. Pentru o scurtă perioadă de timp, păreau că încearcă să-şi pună cenuşă în cap şi vor recunoaşte că au făcut greşeli impardonabile în problema sanitară legată de Covid! Ţi-ai găsit! Ideologii partidului le-au ordonat să treacă la atac!

Oricum, din orice poziţie şi prin orice mijloace. Asta fac acum, la modul odios de penibil. Puterea greşeşte în multe probleme. Dar are avantajul de a se sprijini pe oameni cu minte mai multă decât cel mai (teoretic) dotat cetăţean din guvernarea PSD. Este şansa lor. Dar nu te poţi compara mereu cu cineva mai tembel decât tine. Este o chestie neproductivă, chiar periculoasă! Tactica domnului Ciolacu şi a partidului pe care încearcă să-l conducă este una aproape primitivă. Să nu fie alegeri, să nu fie nicio schimbare, să rămanem veşnic jupâni pe toate. Se va vedea. Dacă poporul îi vrea să rămână încremeniţi în proiect. Dacă nu, nu!


iulie, 2020

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro