Nici măcar în cea mai mizerabilă campanie electorală, vreun jucător nu plusează mizând pe sănătatea votanţilor săi! Aflaţi într-o degringoladă, oarecum, firească, cei de la PSD au reuşit să coboare sub absolut orice limită a normalităţii, din păcate. Poate mă înşel, deşi nu cred. Nu mă aşteptam ca această campanie electorală să fie precum bătăile cu flori de la Şosea, de pe vremuri!

Este clar că niciun câine nu se dă dus de bună voie din faţa măcelariei şi că lupta va fi acerbă. Speram doar ca lupta să nu depaşească limitele unui minim bun simţ. M-am înşelat amarnic. Este evident că unul dintre jucători, refuză să joace cât de cât corect. Are vocaţia băgatului băţului între spiţe şi se vede de la o poştă. Cei de la PSD nu fac decât să bage un băţ între spiţele bicicletei (şi aşa amărâte ale celor de la guvernare). După care se prefac că se miră că bicicleta acestora merge cam nasol. Ai putea zice că e vorba fie despre o nesimţire maximă, fie despre o păcălire a electoratului. Depăşit de vârstă şi de nevoi. Poate despre ambele.

Abjecţiile se văd cu ochiul liber. Nu trebuie sa fii mare politolog sau vreun analist renumit pentru a constata că au fost comise niste porcării enorme, care au, din păcate, victime de-adevarătelea! Cei care au murit de Covid nu pot depune mărturie, spre tristeţea noastra şi mai ales a celor care i-au îndragit. Nimeni nu-ţi cere să fii de acord că boala asta există şi că nu-i o invenţie imperialistă. Trebuie doar să-ți pui cei câțiva neuroni la contribuţie. Dacă eşti în stare.

Auzeam, acum câteva minute, un mexican care declara că el crede în Dumnezeu, nu crede în Covid. Îmi amintesc de vorbele bunicului meu, părintele Ioan, care le spunea enoriaşilor că Dumnezeu îi vrea sănătoși, nu bolnavi! Aş adăuga că Dumnezeu nu-i vrea tâmpiţi. A-ţi smulge masca aia de pe faţă, în semn de protest faţă de tirania medicală e de-un cretinism feroce.

Daca vrei să mori, e problema ta! Dar, cu ce drept îi expui pe cei din jur, fantasmelor tale? Intre credincioşi şi creduli există o mare diferenţă. Respect credincioşii, mi-e milă de creduli. Este strict problema credincioşilor să creadă în orice doresc, în limitele normalului. Credulii sunt convinşi că orice tembelism emanat de un guru e literă de lege. Rău e când guru deraiază şi îi îndeamnă şi pe alţii să-l urmeze. Doar atât!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro