Ministrul Sănătății a trimis o echipa de control condusă de un medic veterinar care a fumat și a ignorat normele de protecție, la Spitalul Galați. Autoritățile județene spun șocate că omul care conducea echipa de control trimisă de Tătaru a fumat în birou, fără a respecta regulile din timpul pandemiei.

,,Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet la Direcţia de Sănătate, ne-a chemat la raport fumând ţigară după ţigară, fără niciun fel de protecţie.

Uitându-se pe geam a văzut cadrele noastre medicale de la UPU, echipate în combinezoane, care şi-au permis, aşa mi-a atras atenţia, că de ce vor să bea apă. Iar dumnealor, ţigară după ţigară, fumau în acele cabinete.. Şi au plecat şi domnii de la Ministerul Sănătăţii, ne-au rezolvat toate problemele”, a precizat Alina Dobrea.

De asemenea, alături de medicul veterinar, din echipa de control mai făceau parte un jurist și un medic radiolog.

„Au fost câteva bibliorafturi cu anchete epidemiologice şi, din păcate, cei care au venit şi au controlat au fost destul de superficiali. O echipă formată dintr-un medic veterinar, un jurist şi un medic radiolog, care a verificat funcţionarea spitalului. Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competenţa să verifice Spitalul Judeţean din punct de vedere a ceea ce înseamnă activitatea epidemiologică.“, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, conform Mediafax.

Mai mult decât atăt, echipa de control a plecat după câteva ore, motivând că se grăbește să ajungă pe litoral.

„Doamnele doctor de la Constanţa au venit Duminică la ora 12.00, au stat trei ore.... au plecat apoi Luni la prima oră, spunându-ne că le aşteaptă turiştii de pe litoral. Acesta a fost ajutorul din partea ministerului. Ele au plecat a doua zi de dimineaţă, ne-au prezentat procesul verbal spunându-ne că în ambulatoriu, acolo unde avem zona tampon, era uşa închisă. Păi uşa era închisă pentru că era o clanţă, pur şi simplu. Cam acesta a fost controlul”, a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean din Galaţi.

Iulie, 2020

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro