Aproape uitasem de Gardul lui Trump, cel de la frontiera cu Mexicul, menit să protejeze America de forțele răului. A fost nevoie de o nouă crimă – uciderea premeditată a 21 de persoane, dintre care 19 copii sub 10 ani – pentru ca glasul fostului președinte să se facă din nou auzit. Și nu oriunde, ci la întâlnirea anuală a fabricaților de arme, ținută la numai câteva sute de km de locul masacrului săvârșit de un dezaxat plin de frustrări.

„Mai multe arme! Profesorii să fie înarmați! Să se ridice garduri „zdravene” în jurul școlilor!” Aceasta este soluția lui Trump. Ziduri, garduri și fortificații pentru a proteja America de sine însăși. Pistolarii din Texas revin în actualitate, Westul Sălbatic e noua normalitate.

Adolescenții de 18 ani nu pot cumpăra o sticlă de bere, dar pot cumpăra o armă de asalt și sute de gloanțe. Jocurile video de o violență extremă îi învață ce să facă cu ele. Un război al frustraților împotriva copiilor, a cetățenilor inocenți.

Pistolarii din western-urile copilăriei erau oameni curajoși, care își apărau viața și agoniseala. Noii pistolari sunt niște lași care atacă persoane fără apărare. Soluția lui Trump este să pună mai multe arme în case, în școli, pe stradă. Ieșirea din propria casă devine o loterie mortală, mai ceva ca ruleta rusească.

Se știe că foștii președinții americani obișnuiesc să participe la evenimente și să țină discursuri bine remunerate. Ca un businessman de succes, Trump nu poate să facă excepție. Cât a încasat pentru discursul ținut la National Rifle Association (NRA)?

Pink Floyd ne propunea să dărâmăm Zidul. Trump vrea să îl ridice din nou. În fața casei, în fața școlii, în fața fiecăruia dintre noi.

„Existenţa răului este motivul pentru care trebuie sa înarmăm cetăţenii care respectă legea”. Dar cine este Răul? Până de curând, Axa Răului includea câteva țări, acum Răul este în interior. Cine face separația dintre Bine și Rău? Cine are dreptul să tragă în cine? Deocamdată, cei care mor sunt copiii. Cu mai multe arme pe piață, cu înarmarea profesorilor, școlile se transformă în arene de luptă. Societatea americană se îndreaptă spre un măcel.

Și totul este doar pentru câțiva dolari în plus.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro