„-O omletă dintr-un ou sau din două?
-...Nu, din 16!”

Această replică de mare gurmand îi aparține lui Piedone, uriașul comisar justițiar de peste 120 de kg din filmele polițiste italiene, rol interpretat de actorul Bud Spencer (1929-2916), pseudonimului fostului sportiv de performanță (înotător olimpic și poloist) Carlo Pedersoli.

În România contemporană, „rolul” Piedone a fost și este jucat de un politician controversat, Cristian Popescu, care și-a adăugat oficial și „Piedone” numelui de familie. Cândva, și Piedone din România avea peste 100 de kg, dar, apoi, în urma unei operații de by-pass gastric, a slăbit semnificativ. A fost, totuși, singura schimbare  importantă. În rest, totul a rămas la fel. Primar la Sectorul 4 din București, își pierde postul după tragedia de la Colectiv, când a fost acuzat că a semnat autorizația de funcționare a clubului deși nu fusese prezentată autorizația obligatorie privind asigurarea securității în caz de incendiu. Ulterior, după o complicată procedură birocratică juridică, i s-a permis să candideze la postul de primar al Sectorului 5, câștigând alegerile de o manieră controversată. Acum, a fost condamnat definitiv în Dosarul Colectiv la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare și și-a pierdut din nou postul, nu înainte de a-i blestema incalificabil pe părinții victimelor de la Colectiv („Așa să-i ajute Dumnezeu dacă ei cred că le-am omorât copiii!”).
Deja încarcerat, Piedone postează pe internet prin intermediul avocatului său tot felul de mesaje amenințătoare, numindu-și obesiv adversarii „orci”.

Dar asta nu e totul! La Sectorul 5 există un primar interimar, însă, conform Legii, în termen de 6 luni de la vacantarea postului trebuie organizate noi alegeri. Ghiciți cine va candida de data asta! ...Piedone Junior! Adică Vlad Popescu Piedone, actual deputat (și care are ceva din look-ul tatălui său înainte de operația de slăbit..., adică o mare poftă de viață!): „Este tânăr, este părinte, este muncitor și, împreună cu Echipa Piedone, poate face în Sectorul 5 exact ceea ce trebuie!”. Acest „exact ceea ce trebuie” ar trebui să dea de gândit cel mai mult...

NOTĂ: Acest text este un pamflet și trebuie luat în considerare ca atare.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro