Anticipată de medici de ceva vreme, o decizie șoc a fost luată de Vladimir Putin. Liderul rus ar urma să fie supus unei intervenții chirurgicale din cauza unei boli cumplite de care suferă. El va ceda puterea în aceste zile, susțin surse de la Kremlin. 

Liderul de la Kremlin ar putea fi nevoit să renunțe cel puțin pentru câteva zile la controlul invaziei, deoarece urmează să fie operat de cancer. Dezvăluirea a fost făcută de o „sursă de la Kremlin”, relatează publicația britanică Daily Mail. Sursa citată a arătat că Putin îl va numi în locul său pe Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului rus de Securitate și fost șef al FSB, care va prelua controlul invaziei în timp ce președintele Rusiei va fi operat. Patrușev are 70 de ani și este considerat un arhitect cheie al strategiei de război de până acum – și omul care l-a convins pe Putin că neonaziștii au pătruns în aparatul de stat kievean. 

Afirmațiile extraordinare au apărut pe popularul canal Telegram General SVR, care spune că sursa sa este o figură bine plasată la Kremlin. 
Potrivit informațiilor furnizate, Vladimir Putin ar fi amânat intervenția chirurgicală, care acum nu va avea loc înainte de Ziua Victoriei, comemorată pe 9 mai, în Piața Roșie, în cinstea biruinței Rusiei în cel de-Al Doilea Război Mondial. „Președintele rus Vladimir Putin suferă de cancer, iar probleme identificate în timpul ultimei sale examinări sunt asociate cu această boală”, a arătat sursa menționată. Potrivit informațiilor, el ar suferi, de asemenea, și de “boala Parkinson și de tulburare schizoafectivă”, care comportă simptome inclusiv halucinații și manie. 

Nu de puține ori în ultima vreme Putin a fost văzut în situații care ar sugera că sănătatea sa este chiar una precară. Cu toate acestea, Moscova a negat orice zvon legat de acest subiect. Trebuie spus că Rusia a negat întotdeauna cu tărie că Putin are probleme medicale și se prezintă ca având o sănătate robustă, chiar dacă în ultimii ani a fost absent în mod misterios. Putin a apărut cu fața umflată și a fost surprins când se agăța stângaci de o masă pentru a se sprijini într-un clip difuzat de Kremlin de la o întâlnire cu ministrul apărării Serghei Shoigu. De asemenea, acesta a apărut nesigur în timpul unei slujbe ortodoxe de Paște la Moscova – deși unele rapoarte au sugerat că nici măcar nu era acolo și că filmulețul a fost trucat de Kremlin.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro