Cine şi-ar fi putut imagina, poate doar prin noaptea minţii, cum că între onorabilul ,,Buzatu de la Vaslui" și onorabilul Trump de la Casa Albă, ar putea fi vreo afinitate sau vreo asemănare! Şi totuşi asemănările te izbesc! Ambii sunt blonduci. Ambii vorbesc gâjâit și, ţineţi-vă bine, nu suportă să poarte mască în vremuri de pandemie, din motive doar de dumnealor ştiute.

Primul, cu o faţa de preaînţelept, obosit de problemele omenirii. Declară că nu crede în Covid. Crede doar în Dumnezeu. Ai putea spune că e doar un ameţit de provincie care delirează. Nu e ameţit, e profesor de socialism ştiinţific şi spune doar ce gândeşte.

Celalalt blonduc nu poartă mască pentru că ţine la demnitatea lui şi nu vrea să se simtă subjugat! Deci, avem de a face cu doi preşedinţi care au incredibil de multe asemănari. Deşi unul e preşedintele unei mari puteri, atinsă cumplit de porcăria asta de pandemie, iar celălalt al unei organizaţii de partid de stânga (aşa-zis) într-unul dintre cele mai sărace judeţe dintr-o ţară de oameni cu un venit foarte scăzut pe cap de locuitor, ambii au capacitatea, precum caprele râioase, de a ridica, cu făloşenie, coada in sus.

Lor nu le pasă de ce zice lumea! Ăilalţi, care se tem de Coronavirus sunt proşti. Ei sunt neînfricaţi şi teribil de deştepţi. Vorba poetului „Dar moară oamenii cu toți, vor naşte, iară oameni”. Din păcate, dacă cei care se vor naşte vor fi la fel de lipsiţi de discernământ precum dumnealor şi precum unii care sunt cuceriţi de ideile astea neînfricate şi nesimţite, omenirea nu pare a avea un viitor excesiv de luminos.

Woody Allen este de părere că niciodată nu eşti suficient de bătrân pentru a face vreo tâmpenie. Cei doi preşedinti o demonstrează din plin. Dacă tâmpeniile lor i-ar privi doar pe dumnealor, n-ar fi nicio problemă. În fond, fiecare are dreptul la intimitate şi poate spune orice în timp ce stă pe scaunul de la WC.

Necazul apare când, cum-necum personajul nu-şi vede de progarmul zilnic privitor la digestie și altele. El apare atunci când avem de-a face cu preşedinţi! Fie ai unui partid dintr-un judeţ amărât, dintr-o țară necăjită, fie ai unei mari puteri! Daca eşti preşedinte, încearcă, măcar sa te comporţi aşa cum o cere funcţia, indiferent de rangul comunităţii pe care o reprezinţi!


iulie, 2020

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro