DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț  

În timpul campaniei electorale americane pentru alegerile prezidențiale din 2020 orice mențiune a numelui Hunter Biden a însemnat cenzura în presă sau anularea conturilor de pe rețelele de socializare. Nu cu mult timp înainte președintele de atunci, Donald Trump, a fost supus procedurii de suspendare pentru a menționat “Biden” șicorupțieîntr-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean. Activiștii republicani au susținut cu tărie Hunter Biden ar trebui fie în atenția procuraturii, mai ales după ce New York Post a publicat știrea cu calculatorul pierdut de către fiul prezidențial (și recuperat de FBI, dar și de Rudy Giuliani), numai pentru a fi înfierați în mass media și acuzați de (obișnuită) conspirație nefondată.

După ce Joe Biden a câștigat alegerile, îmbrățișat cu dragoste pentru marea victorie de către iubitorul său fiu, purtătorii de cuvânt ai FBI au recunoscut Hunter era deja sub urmărire penală și într-adevăr există un calculator care pare a fi al său și care conține o sumă de materiale acuzatoare. Cu Biden președinte, nu mai interesa pe nimeni. Numai afacerile lui Biden jr nu au dispărut din atenția publică. Mai ales când au fost scoase la iveală niste învârteli de prin China din care s-au câștigat foarte mulți bani de care (există speculația ) a profitat și decanul de vârstă al familiei. Actualul președinte al Statelor Unite.

Nimeni nu s-ar fi așteptat ca următorul val de anchete pornească de la celebra publicație New Your Times, un ziar anti-Trump, susținător al stângii americane de decenii și foarte prietenos cu administrația Biden. Ziarul a cerut oficial, prin tribunal, copii după corespondența între administrația de atunci Barak Obama și Joe Biden, cu diplomații americani de la București. Pentru a investiga în ce măsură oficialii americani au înlesnit relația între Hunter Biden, ajutat de către fostul sef FBI Louis Freeh, și condamnatul corupt fugitiv Gabriel “Puiu” Popoviciu. În vreme ce tatăl, vice-președintele Joe Biden, sancționa cu aplomb corupția din Europa de Est.

Aluzia voalată ar fi s-au produs abuzuri în utilizarea resurselor federale pentru a susține oameni de afaceri care nu reprezentau interesele guvernul american. Implicarea lui Freeh, director FBI pe vremea lui Bill Clinton, este, de asemenea, incitantă. În măsura în care se descoperă dovezi de utilizare inadecvată a mijloacelor federale, există posibilitatea organele abilitate se autosesizeze. Și implice într-un scandal de familie incoruptibilă fosta administrație Obama.

Cu România ca martor ocular și prin bunăvoința unei părți a presei disperată recâștige masa de cititori independenți, cu propagandiștii republicani pregătiți trâmbițeze până la alegerile parlamentare din Noiembrie fărădelegile familiei prezidențiale, Joe Biden s-a trezit cu o nouă durere de cap care, de data asta, ar putea fi incurabilă. Românii speră ca implicare indirectă a României nu schimbe cu nimica bunăvoința față de țara noastră și suportul necesar împotriva oricărei fel de agresiuni rusești în bazinul est european.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro