DACĂ POLITICHIE NU E, NIMIC NU E - cu Tudor Petruț

Stimați tovarăși și prieteni permiteți-mi să vă prezint viitorul candidat la presidenție din partea partidului democrat american: minunata doamnă a politicii mondiale Hillary Clinton! Nu ar trebui să vă mire foarte tare pentru că, din orice unghi am analiza, calculul politic este de fapt extrem de simplu. În urma sondajelor de opinie și din păcate a realităților diurne, președintele Joe Biden este în cădere liberă și pierde până și suportul democrat. Mai ales al socialiștilor din partid care îl acuză că nu a impus agenda lor politică.

Toate inițiativele democrat-socialiste sunt blocate în congres, cu șanse minime de a deveni lege. Multitudinea gafelor politice și oratoriale ale septuagenarului conducător au început să rezoneze negativ până și în media (“de partid”), intotdeuna foarte amabilă cu stânga americană. Criticile din presa și satira politică au determinat politicieni democrați să facă tot posibilul că să nu mai apară public alături de președintele lor. În spatele ușilor închise nu mai încape nici o îndoială că venerabilul unchi Joe nu va mai candida pentru un al doilea mandat. Chiar și mai tragic, există voci care șoptesc că din cauza deteriorării sănătății prezidențiale, Biden ar putea ceda puterea înainte de campania electorală prezidențială. Ar fi firesc, dată fiind lenta incapacitare politică a domnului Biden, că atenția generală să se returneze la vice-președintele Kamala Harris.

Din păcate pentru strategii democrați, stimabila californiană este la randu-i în prăbușire în sondajele de opinie. Plus că din ce în ce mai des fostul senator este percepută a fi total nepregătită pentru postul ce-l deține. Și astfel este criticată acid pentru inactivitate și incompetență. Cu sublinierea că devine din ce în ce mai clar că a fost aleasă nu pentru inteligența politică ci doar pentru că este femeie și afro-americană.

Așa cum până și Joe Biden a recunoscut la vremea respectivă. În plus, doamna Harris are probleme “de palat”, cu schimari bruște și controversate în interiorul cabinetului sau și, asemeni șefului său din biroul oval, oferă material gratuit ironiștilor prin nenumărate stângacii politice. Intră din nou în scenă doamna Hillary Clinton. Mai întâi printr- un emoțional program televizat în care a prezentat națiunii cuvântarea ce o pregătise pentru prezumtiva victorie în alegerile din 2016.

Apoi, după numai câteva zile, într-un amplu interviu în care a înfierat aripa socilista din partidul democrat. Ceea ce nimeni dintre politicienii și ideologii democrați nu și-a permis să o facă atât de public. Hillary a subliniat valoarea și greutatea moderaților din partid, pe care îi reprezintă. Și care, pintr-un troc politic, ar trebui să o susțină și să o promoveze, din nou, în funcția de candidat la presidentie.

O aritmetică foarte simplă prin care marea revenire clintoniana este doar a simplifica la zero prezenta echipă prezidențială de la Casa Albă. Și printr-un concertat efort mediatic marea revenire poate deveni singura opțiune democrată pentru 2024. Ceea ce ar marca posibilitatea unui circ politic de cea mai mare amplitudine: Clinton contra Trump repriza a doua. Nimic mai suculent!!!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro